Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A szklerózis multiplex nyomában

2014.08.27

[Életmód] 2014.08.26 15:25

A Hofstra Northshore-LIJ School of Medicine kutatói megtalálták azoknak a sejteknek az eredetét, amelyek a szklerózis multiplex kialakulásáért felelősek. Ennek felfedezésével a szakemberek azt remélik, hatékonyabb és célzott kezelési módszereket tudnak kifejleszteni - írja a Fox News.

A kutatók vizsgálatuk során a B-sejteket vették célba, amelyek olyan immunsejtek, amelyekről úgy vélik, felelősek lehetnek az agysejtek megtámadásáért. A szklerózis multiplexben szenvedő pácienseknél az immunrendszer saját maga támadja meg az idegeket védő, úgynevezett mielin sejteket. Ez a károsodás megzavarja az agy és a test többi része közötti kommunikációt, ami végül visszafordíthatatlan idegproblémákhoz vezet. 

A B-sejtek a test szöveteiben vándorolva mutálódnak, ami lehetővé tette a kutatók számára, hogy megkeressék annak kiindulási pontját. Ennek célja, hogy javuljon a rendelkezésre álló kezelések hatékonysága. 

A kutatás eredményei azt mutatták, hogy elméletileg lehetséges ezeknek a sejteknek a célzott, gyógyszeres kezelése. Továbbá azt is megállapították, hogy az agyon kívül található kóros B-sejtekkel jobban nyomon lehetne követni a szklerózis multiplex progresszióját. 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.