Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyógyszerkísérletre jelentkezik Lang Györgyi

2013.06.10

 Gyógyszerkísérletre jelentkezik Lang Györgyi. A tolószékben élő énekesnő szeretne bekerülni azok közé, akiken kipróbálják a sclerosis multiplex új ellenszerét - írja aBors.

Egy forradalmian új, amerikai eljárásnak köszönhetően gyógyítható lesz a sclerosis multiplex. Az új terápia (mielin antigén befecskendezése) lényege, hogy leállítja a már aktivált autoimmun választ, vagyis gátat vet a szervezet önpusztító tevékenységének. Lang Györgyi szeretné kipróbálni a kór új ellenszerét.

Forrás: Tv2

A Pa-Dö-Dő énekesnőjénél tizenöt évvel ezelőtt diagnosztizálták a betegséget, és bár mindent megtett azért, hogy felvegye vele a harcot, végül tolószékbe került. A hírek szerint eddig még csak néhány betegen próbálták ki az új eljárást. Lang Györgyi a gyógyulásért cserébe azonban arra is hajlandó lenne, hogy rajta kísérletezzenek. "Több millió embernek hozhat gyógyulást az új eljárás, ami nagyon biztató" - nyilatkozta a lapnak Lang Györgyi. Hozzátette: "Jelentkezni akarok a gyógyszerkísérleti programba, hátha ezzel én is hozzájárulhatok a kutatás meggyorsításához."