Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ígéretes vakcina

2013.12.05

 Ígéretes lehet egy új, szklerózis multiplex elleni vakcina
[Életmód] 2013.12.05 17:09

Egy előzetes vizsgálat szerint ígéretes lehet az új, szklerózis multiplex megelőzését szolgáló vakcina azok számára, akik a betegség korai tüneteit produkálják - számol be a Fox News

A gyulladásos betegségek egyre inkább terjednek, köszönhetően részben a túlzott higiéniának. Ezért a tanulmány szerzője, Dr. Giovanni Ristori úgy véli, hogy a jóindulatú mikrobáknak való kitettség megelőzheti bizonyos autimmun-betegségek és allergiák kialakulását. 

A mostani tanulmányba 73 résztvevőt vontak be, akiknél megjelentek a szklerózis multiplex első tünetei, mint a zsibbadás, látási problémák vagy egyensúlyvesztés. Részt vettek MRI vizsgálaton is, amely megerősítette az előzetes diagnózist. 

A kísérleti vizsgálat keretében a résztvevők közül 33-an kaptak BCG oltást, amit egyébként az újszülöttek szoktak kapni a tbc megelőzésére, míg a másik felük placebót kapott. 

Hat hónapon keresztül havonta megismételték mindegyiküknél az MRI vizsgálatot, hogy az esetleges változásokat meg tudják figyelni. Ez idő alatt a BCG oltást kapottaknál kevesebb elváltozást figyeltek meg, mint a kontrollcsoport tagjainál. 

Az ötéves tanulmány végén a BCG-t kapottak 58 százalékánál nem is alakult ki végül a szklerózis multiplex, míg a placebót kapottaknál ez az arány mindössze 30 százalékos volt.
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

zsizsi@virusvedelem.hu

(Fné. Szekeres Erzsébet, 2013.12.09 19:07)