Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyomozók jártak Lang Györgyinél

2011.03.20

2011.03.20. 06:55

Váratlanul jelentek meg a rendőrök az énekesnő lakásán, s a tiltott őssejtkezelések miatt faggatták.

NYOMOZÁS - Otthonában lepték meg Lang Györgyit a Nemzeti Nyomozó Iroda tisztjei. A két civil ruhás férfi emberi test tiltott felhasználásának ügyében hallgatta ki a Pa- Dö-Dő tolószékhez kötött énekesnőjét. Az évek óta gyógyíthatatlan autoimmun betegséggel küzdő sztár a Borsnak elmondta, arról faggatták, hogy mit keresett az őrizetbe vett Seffer doktor rendelőjében. Mint ismert, az orvost illegális őssejtbeültetés gyanújával vették őrizetbe 2009 nyarán, azóta azonban – tíz hónap után – megszüntették a házi őrizetet. Az érintettek ellen üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett, emberi test tiltott felhasználása miatt indult eljárás.

– Délután csöngettek a lakásom ajtaján, nem szóltak előre, hogy jönnek. Néztem egy nagyot, amikor a két civil ruhás nyomozó bemutatkozott, de félnivalóm nincs, úgyhogy mondtam nekik: bátran kérdezzenek, mindenre felelek. A Seffer-ügyről faggattak.

 Elmondtam, hogy jártam egyszer Kaposváron Seffer doktornál, de csak egy vizsgálaton vettem részt. Érdeklődtem a lehetőségeimről. Az orvostudomány mai állása szerint ugyanis az én bajomra nincs gyógyszer. Kutatások folynak, remek kezelési lehetőségek vannak, de olyan pirula nincs, amitől elmúlnak a tüneteim. Ha lenne sok millióm, már utaznék is Ukrajnába vagy Kínába, ahol a jelek szerint fényévekkel járnak előttünk az alternatív kezelések terén.

Györgyi nem titkolja, a kísérleti nyúl szerepét is vállalná.

– Ha itthon azt mondja nekem valaki, hogy kipróbálna rajtam egy kísérleti szakaszban levő gyógyszert, annak azonnal igent mondanék. Ezt törvényileg tiltani szerintem nem lehet – véli Györgyi.
– Ugyan kinek van felhatalmazása megtiltani egy gyógyíthatatlan betegnek, hogy kísérletnek vesse alá a saját testét?! Én is mindenemet odaadnám, ha egy kis reményem lenne a gyógyulásra, és ezzel szerintem nem vagyok egyedül. Akár mozgalmat is hajlandó vagyok indítani annak érdekében, hogy a bársonyszékben – aminek persze nincs kereke, mint az enyémnek – ülő törvényhozók meghallják végre a mi szavunkat is. Kíváncsi lennék, ha valamelyikük családtagja kerülne tolókocsiba, akkor is ilyen határozott nemmel voksolnának-e arra, hogy ne lehessen az őssejtekkel kísérletezni. Szerintem alkotmányos jogom, hogy azt csinálok a testemmel, amit akarok.

Forrás: Borsonline