Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Itt lehet elmondani mndent ami az sm-el kapcsolatos

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: ZSÁKA BESSENYEI GY U1

(János, 2015.08.16 17:24)

Sajnos erre még várni kell

Re: Re: ZSÁKA BESSENYEI GY U1

(János, 2015.08.16 18:05)

Arra még várni kell!
De írj ide és adok néhány tanácsot.
borosjanos51@gmail.com

ZSÁKA BESSENYEI GY U1

(duró imréné, 2015.08.16 17:20)

SZERETNÉM TUDNI MIKOR LESZ GYÓGYITHATÓ

Nyíregyháza

(Ildikó, 2015.06.10 12:49)

Kedves sorstársaim! Sem alternatív gyógymódokkal, sem a Gábor nevű felhasználó - bizonyára nem véletlenül titokban maradt - módszerével NEM LEHET MEGGYÓGYULNI SCLEROSIS MULTIPLEXBŐL!

Azon segítséget váró betegtársak, akik elhiszik ezeket a ködös zagyvaságokat a remény szélhámosaitól (igen, mondjuk ki nyíltan: Önök mások reményével bűvészkednek, legyen mögötte akár jóindulat - ami ugye kövesút a pokolba - akár üzleti megfontolás), nem értik még, hogy az ő egészségi állapotuk a tét! Vagy akár az életük! Mert meghatározó, hogyan kezdődik a betegség. Az SM természete folytán gyakran keményen, aztán általában megszelídül, de csak ha betartják az elővigyázatossági szabályokat, és megkezdik az alapvető életmód-váltást, beleértve az étkezést. Ám ha elhiszik, hogy nem betegek, meggyógyultak,akár kifejezetten durva állapotromlások is bekövetkezhetnek a javulás minimális esélye nélkül. Jól gondolják meg! Elcsábulnak a szirénhangokra, amelyek mögött többnyire a naiv tapasztalatlanság rejlik, vagy ahogyan kell, megtanulják maguk irányítani a betegséget. Bizony igaz, az SM az önismeret legnagyobb próbája. Sokan itt buknak el.

Re: Nyíregyháza

(János, 2015.06.10 14:03)

Annyira titkos, hogy írtam neki, és ezt a választ kaptam.
Kedves János, szívesen elmeséljük én és a párom aki a gyógyult családtag. Ha Budapestiek akkor személyesen lenne a legjobb, ha nem akkor telefonon vagy SKYPON.
Miért nem lehet itt megosztani?....

Re: Re: Nyíregyháza

(Ildikó, 2015.06.10 18:56)

Túl sok az önjelölt próféta az SM körül. Ezek a "tudorok" voltaképpen bűnt követnek el a reménykedő betegek ellen, akiket megijesztenek a világhálón olvasható horrortörténetek, amik zöme közönségesen nagyotmondás csak azért, hogy az illető figyelem fénykörébe kerülhessen. Bezzeg én mit szenvedtem! Ősi dolog ez... Vannak rossz esetek, de nagyságrendekkel kevesebb,mint ahogy vélik. A betegek - különösen, mert nem értik mi történik velük -, önmaguk teremtik meg a félelmeiket, tárgyiasítják őket, így a legtöbb esetben meg is teremtik ezeket. Ennek oka nagyon egyszerű: az agy nem tudja megkülönböztetni egymástól a képzelt és a valós dolgokat. Szóval kedves betegek, segítünk mindenkinek, de saját érdekükben kerüljék az ostobaságokat és a prófétákat. Ebben a betegségben MINDEN tervük megvalósítható, legfeljebb más módon és formában, mint ahogy a mindennapokban megszokták!

Re: Re: Nyíregyháza

(Gulybán Tünde, 2015.08.04 18:45)

Szia! A betegségből gyógyult az állapotot ? Szedsz vmilyen gyógyszert? Üdv. Tünde

Re: Re: Nyíregyháza

(Gulybán Tünde, 2015.08.04 18:45)

Szia! A betegségből gyógyult az állapotot ? Szedsz vmilyen gyógyszert? Üdv. Tünde

tűnetek

(Kovás Krisztina, 2015.07.20 14:37)

Sziasztok!
2005-ben volt egy látóideg gyulladásom, akkor senki semmit nem mondott nekem. Kérdésemre, hogy ez mitől alakulhatott ki a doki fél vállról annyit mondott hogy vagy simán csak úgy, vagy pedig sm. Képzelhetitek.....
Azóta két shubom volt, egyszer a lábam makacsolta meg magát, másszor pedig szédültem. (senkinek nem kívánom azt az érzést.... soha sem éreztem még olyan rosszul magam)
Szóval a kérdésem felétek, ugyanis a doki még a mai napig nem világosított fel hivatalosan arról, hogy ez a betegség mi is, milyen is (minden infomat a netről szedtem) , tehát az a kérdésem, hogy a zsibbadások azok milyenek? Mert érzek már egy ideje valamit a jobb lábamban, ott is a lábfejem 1/4 részében. Tehát mondhatom azt hogy a lábamon a kislábam ujjánál picit fura érzésem van. Tiszta nevetséges ezt így visszaolvasni.... Nem az a zsibbadás mint amikor elfekszem magam. TEhát nem szúr hanem olyan - megfogalmazhatatlan... de talán a zsibbadás a legjobb szó rá.
Illetve az sm az tud "belső feszültséget" okozni az ember lelkivilágában?
Ti hogyan dolgoztátok fel lelkileg ezt a betegséget? Mert én úgy érzem, hogy a mai napig nem tudom lelkileg feldolgozni. Kifelé minden ok, de ahogy lesz valami velem, már világvége hangulatom van. És napi többszöri szinten beette magát a betegség a fejembe. Hogy lehetne ezt elhessegetni. Mert gondolom az se jó ha ezen jár a fejem, mert bevonzom a dolgokat....

Re: tűnetek

(Kovás Krisztina, 2015.07.20 14:42)

Bocsi még egy kérdés :) csak nekem van olyan érzésem, hogy amikor álló testhelyzetben lehajtom a fejem, egy bizsergés fut végig rajtam a lábamig?

Re: tűnetek

(János, 2015.07.20 18:45)

Ha kapok egy emeli címet írok egy pár dolgot
János
borosjanos51@gmail.com

Re: tűnetek

(János, 2015.07.20 18:47)

Ha kapok egy emeli címet írok egy pár dolgot
János
borosjanos51@gmail.com

Re: Re: tűnetek

(Kovás Krisztina, 2015.07.20 20:48)

Küldtem levelet, ott az email címem :)

Re: tűnetek

(Ildikó, 2015.07.24 19:08)

Milyen a zsibbadás? Mintha 3-4 számmal kisebb, erős harisnyát, kesztyűt viselnél, rugalmatlanul és erősen szorítja a testedet. Ráadásul mintha valami merev bothoz szíjaztak volna, nem tudod behajlítani például a térdedet, az ujjaid alig mozognak, mindent elejtesz.

Az SM tud belső feszültséget okozni az ember lelkivilágában (fogalmam sincs, pontosan mit akartál ezzel mondani). Ha azt, hogy szorongsz, feszült vagy, azt hiszed, most már vége mindennek, akkor ez egy természetes állapot,olyan, mint a gyász kezdete. Mert gyászolod önmagad. Siratod, amiről azt hiszed, elvesztetted. Pedig nem, mert nem elvesztetted, hanem nyertél. Nagyon sok értékes lehetőséget, ami pár éven belül egyértelműen kiderül majd számodra.

Igen, fel kell dolgozni a betegség tényét (kérdésem: mi van, ha SM-es vagy? A honlap működtetője, és én is, a kéretlen tanácsadó már 30 évnél régebb óta vagyunk betegek. Mindent meg tudtunk valósítani az életünkben, mert szembenéztünk - a sokszor csak képzelt - félelmeinkkel, pedig mi senkitől sem kaptunk életvezetési tanácsokat!)

Zseniálisan érzed: bevonzod a rossz dolgokat a világvége hangulattal. Nincs és nem lesz vége semminek amit nem akarsz. Helyesen kell táplálkoznod (ha írsz a totem@gmail.hu címre, elküldöm a Táplálkozásterápiát), betartani a fontos életvezetési tanácsokat, például kerülni a stresszt, nem pörögni, és ugyanúgy lehet élvezni az életet, mint mások.

Nagyon fontos, ki hogyan dolgozza fel a betegséget. Aki folyton riadozik, minden apró tünetben állapotrosszabbodást lát, megőrjíti a családját, titkolja előttük, nem képes őszinte lenni velük, annak nem lesz könnyű, míg észhez nem tér. A személyes tanácsom pedig, ha lehet, kerüld a gyógyszereket. Sajnos az orvoslás még nem beteg-, hanem gyógyszerközpontú (mert hatalmas biznisz). A betegek kb. 15-20 százaléka úgynevezett túlreagáló, minden mellékhatást megszenved. Ők jobb, ha kerülik a szintetikus gyógyszereket.

Álapot

(Jarasovits Sándor, 2015.07.02 16:49)

Sziasztok.Sándor vagyok 40-éves Sátoraljaújhelyből.Sajnos válófélben.
Az sm.betegségem is közrejátszik a válásomban két gyermekem van 5 és 7-évesek már csak ide fordulhatok!
Keresném korban hozzám illő szintén sm-beteg hölgy jelentkezését aki társam tudna lenni a közelből.
Aki tudna segíteni az email címem:jara.sanyo01@gmail.hu Előre is köszönöm.Sándor

talán még sem?

(Kiss ILdikó, 2013.01.08 10:57)

Az a nagy kérdésem lenne, hogy negativ Mr-lelet ellenére is lehet valaki SM-es? Nem nagyon bir el a lábam, remeg, teljesen lelassult a járásom és jobb oldalon gyengébbek a végtagok, időnként látászavarok is vannak.
Nagyon köszönöm a választ!

Re: talán még sem?

(kecseegbe vagyok esve, 2015.05.29 20:05)

Van egy problemam volt gyuladt szem volt szorongas okozta v zsibb es 4honapja ego gerinc felek h sm van volt fej serules sokat stresszelek es van egy negativ ct

anyammosolya@gmail.com

(zsámár gyöngyi, 2015.05.14 11:55)

Elnézést,az előbb nem írtam le a címemet

T.újváros

(Magdi, 2015.05.03 21:55)

Van egy SM beteg ismerősöm, aki sajnos a legrosszabb változatot kapta meg. neki szeretnék segítséget kérni, hogy fel tudja dolgozni a betegséget

borosjanos51@gmail.com

(János, 2015.04.12 10:05)

Egy a fórumra SM néven író azt a látszatot kelti, hogy a sclerosis multiplex gyógyítható. Nos én mint az oldal gazdája szeretnék ettől az állítástól elhatárólódni. Csak azért nem törlöm ki a hozzászólásait, mert szeretném elkerülni azt a látszatot, hogy cenzurázom a hozzászólásokat. Elég régen vagyok sm beteg, tehát pontosan tudom, hogy mi a helyzet. Mint a honlapon is látod elég régen vagyok sm beteg. Nekem lassú lefolyású betegségem van. Nem kapok gyógyszert, mert a mellékhatások csak kárt okoznának. Gyógytornázom, illetve masszőr jár hozzám egy héten egyszer. Meleg vízbe sohasem megyek, csak zuhanyozni. Nem idegeskedem, és nincs betegség tudatom. Csak annyit foglalkozom a betegséggel amennyit nagyon muszály. Két dolgot tarok a legfontosabbnak.
1. Ha sm beteg valaki azt el kell fogadni, és át kell az életet úgy rendezni, hogy minnél kevesebb feszültség legyen. Lehet ezzel a betegséggel élni, csak meg kell találni a megfelelő arányokat.
2. A biztos családi háttér a legfontosabb. Meg kell beszélni mindent, hogy a család tudjon segíteni, és támogatni. Nincs tabu téma. Csak akkor tudnak segíteni, ha tudják, hogy mire számíthatnak.
Van egy életvezetési, és egy tornafüzetem. Ha érdekel írj.

Üdv:
János


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27

Következő » 

Profilkép


 

Archívum

Naptár
<< Június >>
<< 2018 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Statisztika

Online: 2
Összes: 327371
Hónap: 3064
Nap: 94