Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Itt lehet elmondani mndent ami az sm-el kapcsolatos

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: tűnetek

(János, 2015.07.20 18:47)

Ha kapok egy emeli címet írok egy pár dolgot
János
borosjanos51@gmail.com

Re: Re: tűnetek

(Kovás Krisztina, 2015.07.20 20:48)

Küldtem levelet, ott az email címem :)

Re: tűnetek

(Ildikó, 2015.07.24 19:08)

Milyen a zsibbadás? Mintha 3-4 számmal kisebb, erős harisnyát, kesztyűt viselnél, rugalmatlanul és erősen szorítja a testedet. Ráadásul mintha valami merev bothoz szíjaztak volna, nem tudod behajlítani például a térdedet, az ujjaid alig mozognak, mindent elejtesz.

Az SM tud belső feszültséget okozni az ember lelkivilágában (fogalmam sincs, pontosan mit akartál ezzel mondani). Ha azt, hogy szorongsz, feszült vagy, azt hiszed, most már vége mindennek, akkor ez egy természetes állapot,olyan, mint a gyász kezdete. Mert gyászolod önmagad. Siratod, amiről azt hiszed, elvesztetted. Pedig nem, mert nem elvesztetted, hanem nyertél. Nagyon sok értékes lehetőséget, ami pár éven belül egyértelműen kiderül majd számodra.

Igen, fel kell dolgozni a betegség tényét (kérdésem: mi van, ha SM-es vagy? A honlap működtetője, és én is, a kéretlen tanácsadó már 30 évnél régebb óta vagyunk betegek. Mindent meg tudtunk valósítani az életünkben, mert szembenéztünk - a sokszor csak képzelt - félelmeinkkel, pedig mi senkitől sem kaptunk életvezetési tanácsokat!)

Zseniálisan érzed: bevonzod a rossz dolgokat a világvége hangulattal. Nincs és nem lesz vége semminek amit nem akarsz. Helyesen kell táplálkoznod (ha írsz a totem@gmail.hu címre, elküldöm a Táplálkozásterápiát), betartani a fontos életvezetési tanácsokat, például kerülni a stresszt, nem pörögni, és ugyanúgy lehet élvezni az életet, mint mások.

Nagyon fontos, ki hogyan dolgozza fel a betegséget. Aki folyton riadozik, minden apró tünetben állapotrosszabbodást lát, megőrjíti a családját, titkolja előttük, nem képes őszinte lenni velük, annak nem lesz könnyű, míg észhez nem tér. A személyes tanácsom pedig, ha lehet, kerüld a gyógyszereket. Sajnos az orvoslás még nem beteg-, hanem gyógyszerközpontú (mert hatalmas biznisz). A betegek kb. 15-20 százaléka úgynevezett túlreagáló, minden mellékhatást megszenved. Ők jobb, ha kerülik a szintetikus gyógyszereket.

Álapot

(Jarasovits Sándor, 2015.07.02 16:49)

Sziasztok.Sándor vagyok 40-éves Sátoraljaújhelyből.Sajnos válófélben.
Az sm.betegségem is közrejátszik a válásomban két gyermekem van 5 és 7-évesek már csak ide fordulhatok!
Keresném korban hozzám illő szintén sm-beteg hölgy jelentkezését aki társam tudna lenni a közelből.
Aki tudna segíteni az email címem:jara.sanyo01@gmail.hu Előre is köszönöm.Sándor

talán még sem?

(Kiss ILdikó, 2013.01.08 10:57)

Az a nagy kérdésem lenne, hogy negativ Mr-lelet ellenére is lehet valaki SM-es? Nem nagyon bir el a lábam, remeg, teljesen lelassult a járásom és jobb oldalon gyengébbek a végtagok, időnként látászavarok is vannak.
Nagyon köszönöm a választ!

Re: talán még sem?

(kecseegbe vagyok esve, 2015.05.29 20:05)

Van egy problemam volt gyuladt szem volt szorongas okozta v zsibb es 4honapja ego gerinc felek h sm van volt fej serules sokat stresszelek es van egy negativ ct

anyammosolya@gmail.com

(zsámár gyöngyi, 2015.05.14 11:55)

Elnézést,az előbb nem írtam le a címemet

T.újváros

(Magdi, 2015.05.03 21:55)

Van egy SM beteg ismerősöm, aki sajnos a legrosszabb változatot kapta meg. neki szeretnék segítséget kérni, hogy fel tudja dolgozni a betegséget

borosjanos51@gmail.com

(János, 2015.04.12 10:05)

Egy a fórumra SM néven író azt a látszatot kelti, hogy a sclerosis multiplex gyógyítható. Nos én mint az oldal gazdája szeretnék ettől az állítástól elhatárólódni. Csak azért nem törlöm ki a hozzászólásait, mert szeretném elkerülni azt a látszatot, hogy cenzurázom a hozzászólásokat. Elég régen vagyok sm beteg, tehát pontosan tudom, hogy mi a helyzet. Mint a honlapon is látod elég régen vagyok sm beteg. Nekem lassú lefolyású betegségem van. Nem kapok gyógyszert, mert a mellékhatások csak kárt okoznának. Gyógytornázom, illetve masszőr jár hozzám egy héten egyszer. Meleg vízbe sohasem megyek, csak zuhanyozni. Nem idegeskedem, és nincs betegség tudatom. Csak annyit foglalkozom a betegséggel amennyit nagyon muszály. Két dolgot tarok a legfontosabbnak.
1. Ha sm beteg valaki azt el kell fogadni, és át kell az életet úgy rendezni, hogy minnél kevesebb feszültség legyen. Lehet ezzel a betegséggel élni, csak meg kell találni a megfelelő arányokat.
2. A biztos családi háttér a legfontosabb. Meg kell beszélni mindent, hogy a család tudjon segíteni, és támogatni. Nincs tabu téma. Csak akkor tudnak segíteni, ha tudják, hogy mire számíthatnak.
Van egy életvezetési, és egy tornafüzetem. Ha érdekel írj.

Üdv:
János

SM

(Gabo, 2015.04.09 17:27)

Szia ha van idod ird le nekem is letszi,es hogy mennyi ideg tart es mik voltaka fiad reakcioi
gables.000@gmail.com

Angelika72@azet.sk

(Angelika, 2015.04.08 16:51)

Sajnos az én egyetlen fiam is 21 évesen SM beteg .Ha vannak itt fiatalok és SM betegek.. valaszoljanak infuziós kezelést kap...

kovacs.tiborn21@gmail.com

(Kovács Tibor, 2015.03.31 15:05)

Szia!

Az édesanyámnak kellene a gyógymód, nagyon féltem. 4 éve diagnosztizálták nála, hátha van remény a gyógyulásra.
Válaszodat előre is köszönöm.
A cím: kovacs.tiborn21@gmail.com

fekete-opel@freemail.hu

(Kinga, 2015.03.30 13:07)

Kérlek mond el mit érzett a fiad és mit gondolt.köszönöm.Szép napot.:)

Sződliget

(Beatrix, 2015.03.17 18:27)

Kérlek titeket ha a Tecfiderát szedi v.ki és van tapasztalata irjon.Köszönöm.

Re: Sződliget

(vali, 2015.03.17 21:44)

Az én fiam szedi tavaly október óta. Ő (23 éves) cukorbeteg és lisztérzékeny is. Egy pár alkalommal volt enyhe kipirulása, de semmi komolyabb mellékhatás nem volt. A labor eredmények is jók.

Frankfurt

(Zolnai Sándor, 2015.02.04 10:39)

Sziasztok!
Fampyra 10 mg 2x14 db os járásgyorsitó tabletta Amerikában,Eu-ban már évek óta kapható.Nálunk csak a törzskönyvezett,de természetesen még nem lehet kapni.
Akinek szüksége van rá,van egy 20 db-os tablettám átadomilletve akinek tudok segitek a németországi kiváltásban.A receptet a neurologusotok fel tudja irni.Nekem bevált,a youtubon vannak fennt videok.

Nyíregyháza

(Ildikó, 2015.01.24 20:40)

Kedves János! Félelmetes végigolvasni, hány újonnan diagnosztizált beteg kapaszkodik a Segítő által (2013.04.26 19:20) írt - bocs, de zagyvaságba - hogy az ő fia meggyógyult az SM-ből, mert nem fogadta el a diagnózist! Borzongatóan káros ez a fajta tudatlanság. Én bizony kitörölném, mert alaptalan és értelmetlen reményt kelt új sorstársainkban pont akkor, amikor nekik VALÓS segítségre van szükségük.

Nekik mondom: Az SM-ből ma még nem lehet meggyógyulni. A betegség természete olyan, hogy időnként eltűnnek a tünetek (ekkor a hozzá nem értő azt hiheti, hogy meggyógyult), aztán újra megjelennek. De van alternatív terápia, természetes szerekkel nagyon is jól kezelhető, sőt irányítható betegség ez! Alapvető a táplálkozás, mert a szervezet azokból készíti a sejtjeinket, erről szól a Táplálkozásterápia. Aki ír a totem@gmail.hu e-mailcímre, ha nem is aznap, de elküldök neki minden fontos tudnivalót, amivel állapotát jótékonyan lehet befolyásolni.

A gyógyszerek esetemben rontottak az állapotomon (a túlreagáló betegek csoportjába tartozom), nem szedek egyet sem, így azokról nem tudok nyilatkozni.

Re: Nyíregyháza

(János, 2015.01.24 20:58)

Kedves Ildikó!
Tökéletesen igazad van. Ki is törölhetném azt a bejegyzést, de nem akarok cenzúrázni.

Üdvözlettel:
János

69668992zs@gmail.hu

(Zsuzsa, 2015.01.14 07:35)

Tisztelt Segítő!
Kérem tájékoztasson az Alternatív gyógymódról. Lányom SM beteg lett.
Köszönettel: Egy aggódó édesanya!

Re: 69668992zs@gmail.hu

(János, 2015.01.14 09:47)

Kedves Zsuzsa!

Egy a fórumra SM néven író azt a látszatot kelti, hogy a sclerosis multiplex gyógyítható. Nos én mint az oldal gazdája szeretnék ettől az állítástól elhatárólódni. Csak azért nem törlöm ki a hozzászólásait, mert szeretném elkerülni azt a látszatot, hogy cencurázom a hozzászólásokat. Elég régen vagyok sm beteg, tehát pontosan tudom, hogy mi a helyzet.

Mint a honlapon is látod elég régen vagyok sm beteg. Nekem lassú lefolyású betegségem van.
Nem kapok gyógyszert, mert a mellékhatások csak kárt okoznának. Gyógytornázom, illetve masszőr jár hozzám egy héten egyszer. Meleg vízbe sohasem megyek, csak zuhanyozni.
Nem idegeskedem, és nincs betegség tudatom. Csak annyit foglalkozom a betegséggel amennyit nagyon muszály.
Két dolgot tarok a legfontosabbnak.

1. Ha sm beteg valaki azt el kell fogadni, és át kell az életet úgy rendezni, hogy minnél kevesebb feszültség legyen.
Lehet ezzel a betegséggel élni, csak meg kell találni a megfelelő arányokat.

2. A biztos családi háttér a legfontosabb. Meg kell beszélni mindent, hogy a család tudjon segíteni, és támogatni. Nincs tabu téma. Csak akkor tudnak segíteni, ha tudják, hogy mire számíthatnak.
Van egy torna és recept füzetem, ha érdekel elküldöm.

Üdv:
János
az oldal tulajdonosa


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28

Következő »