Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Itt lehet elmondani mndent ami az sm-el kapcsolatos

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Szeged,Melinda u. 3.

(Békevári Renáta, 2014.11.02 16:08)

Kérlek írd meg nekem is a fiad történetét köszi Reni
renata.bekevari@freemail.hu címre

Pofonok

( Edit, 2014.10.24 18:07)

Üdv mindenkinek! Régóta gondolkodom, hogy írjak-e valahol, hogy megosszam-e a bennem fortyogó töménytelen dühöt a sors igazságtalansága miatt. Végül is, most már talán indulatok nélkül tudok írni a betegségemről. Először -látóideg gyulladás, teljes vakság a bal szememen - csak meglebegtették, hogy talán sm. Ez volt 9 éve. Hozzáteszem, a szemészem azonnal diagnosztizálta. Egy év múlva a lumbálás után csak telefonálnom kellett a leletért, ne fáradjak be fölöslegesen! A válasz: negatív. 5 évvel később, egy újabb látóideg gyulladás ( pont mint először.) után a második ejszaka a főorvosnő közölte, hogy sajnos elnézték a leletet, és csak boráliára volt negatív, az sm-re pozitív. De örüljek, mert ilyen sokáig nem volt betegségtudatom. Azt hittem rám dőlnek a szoba falai! Azóta sem jutottam hozzá a lelethez, és milyen érdekes, még a külön szobáért sem kellett fizetnem. Szerencsére találtam másik kezelőorvost, mert az elsőben megrendült a bizalmam. Most egy gyógyszerkísérleti programban veszek részt, az interferont utálom, az első hónap iszonyatos volt, de megszoktam, már csak 5 injekció van, utána 1/2 évente 1 infúzió. Sajnos idén télen volt két shubom, egy a szememen, és egy a jobb kezemen. Ez utóbbi megijesztett, mert új terület, amit nem vártam. Ma már tudom, hogy fiatal koromban, amikor éjszaka colostokként összeestem, valószínűleg már az sm előszele volt, de a tevékeny élet, a sport segített elkerülni. Most, 50 évesen is majd minden este futok 6 km-t, lovagolok, de a legnagyobb csoda a betegségem stabilizálásában a tai chi. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Remélem, mindezek segítenek, hogy tünetmentes maradjak a következő években. Mert tisztában vagyok vele, hogy az sm marad!!! Olyan lakótárs, akit nem lehet kirakni, folyamatosan ott van, de lehet háttérbe szorítani a jelenlétét. Sajnálom azokat, akik áltatják magukat. Az elfogadás, és a komfortzóna megtalálása nagyobb eredményt ad, mint kétes módszerek alkalmazása. Egyébként a myelin hüvely visszaépítésére a Vegepa nevű halolaj kapszula és a Ligetszépe olaj a legjobbak, nekem nagyon beváltak. Most megkönnyebbültem, hogy leírhattam a történetemet! Szép estét mindenkinek!

borosjanos51@gmail.com

(János, 2014.10.22 13:00)

Kedves Fórumozók!

Egy a fórumra SM néven író azt a látszatot kelti, hogy a sclerosis multiplex gyógyítható. Nos én mint az oldal gazdája szeretnék ettől az állítástól elhatárólódni. Csak azért nem törlöm ki a hozzászólásait, mert szeretném elkerülni azt a látszatot, hogy cencurázom a hozzászólásokat. Elég régen vagyok sm beteg, tehát pontosan tudom, hogy mi a helyzet.

Mint a honlapon is látod elég régen vagyok sm beteg. Nekem lassú lefolyású betegségem van.
Nem kapok gyógyszert, mert a mellékhatások csak kárt okoznának. Gyógytornázom, illetve masszőr jár hozzám egy héten egyszer. Meleg vízbe sohasem megyek, csak zuhanyozni.
Nem idegeskedem, és nincs betegség tudatom. Csak annyit foglalkozom a betegséggel amennyit nagyon muszály.
Két dolgot tarok a legfontosabbnak.

1. Ha sm beteg valaki azt el kell fogadni, és át kell az életet úgy rendezni, hogy minnél kevesebb feszültség legyen.
Lehet ezzel a betegséggel élni, csak meg kell találni a megfelelő arányokat.

2. A biztos családi háttér a legfontosabb. Meg kell beszélni mindent, hogy a család tudjon segíteni, és támogatni. Nincs tabu téma. Csak akkor tudnak segíteni, ha tudják, hogy mire számíthatnak.
Van egy torna és recept füzetem, ha bárkit érdekel elküldöm.
Ide írjatok:
borosjanos51@gmail.com

Üdv:
János
az oldal tulajdonosa

gaspar6901@gmail.com

(gaspar6901@gmail.com, 2014.10.22 11:49)

Tiszteletem!
Nálunk a párom SM-beteg!
Kérem küldje el az SM-gyógyulás lehetőségét!
Hálásan köszönöm!
gyula

Babutita@gmail.com

(AliMarcell, 2014.10.05 08:42)

Üdvözlöm, kérem, küldje el az SM gyógyulásának lehetőségét!
Nagyon köszönöm!!!!!!!
Babutita@gmail.com

2316 Tököl Duna u. 12/A B.lph.Tt.16.ajtó

(Zsákai Ildikó, 2014.10.02 10:29)

Kérlek segíts nekünk is a férjem SM beteg.
köszönettel-Üdvözlettel: Ildikó
Email: gorogneildiko@freemail.hu

Erzsó

(Erzsó, 2014.09.25 17:19)

Üdvözlök Mindenkit!
3 éve (46 éves koromban) derült égből villámcsapásként ért a betegség híre, minden múltbéli előjel nélkül. Progresszív fajta, tehát „szépen” , egyenletesen romlik az állapotom, már nem tudok gyalogolni, csak a lakásban járkálok. Sokat kerestem a gyógyulási lehetőségeket az interneten, mert nem akartam tudomásul venni, hogy én, aki azelőtt évek óta a náthás sem voltam, ezzel a gyógyíthatatlan betegséggel kell, hogy éljek. Semmilyen gyógyszert nem kell szednem, mert NINCS. Szóval a kutatásom eredményeként ráakadtam egy nagyon drága (milliós!) mágneses terápiára. Az internetes videók nagyon meggyőzőek voltak, és a személyes találkozás alkalmával az orvos garantálta a betegség megállítását, sőt javulását a terápia alkalmazása mellett. Ez hazugság… :( Több mint egy éve használom, és nem történt semmi javulás, sőt romlott az állapotom. Szeretnék mindenkit lebeszélni, aki arra „vetemedne”, hogy megvásárolja, mert erre a betegségre semmit nem ér. Az utolsó pénzünket adtuk érte, és jól átvertek bennünket.

Ada007@gmail.hu

(Kitti, 2014.09.08 20:38)

Sziasztok!
Anyukám 3eve 38 évesen halt meg! SM beteg volt!
Nála 2ev alatt lezajlott a kor!
Elosszor kettős látása volt de mi azt hittük rossz a szemüvege .. Utana beszed zavar...ezután egy ideig semmi mas tünet ..lumbalAs utan par hónapig jo volt a helyzet azon kívül hogy zsibadt folyamatosan a lába...szegényt mar pelenkaznom kelett...es fürdeni se tudott egyedul ..neha jo lett az állapota ..neha rosszabb..en 17eves fejjel felse fogtam míg nem elkezdett halucinalni a korhazba..senkit se ismert fel!
Az orvosok csak nyugtatoztak...a hangszala lebenult..enni is csak intkcios tuvel tudott ,,,a végen mar s keze id lebenult...beszélni is rossz erről ..a szenvedesrol! 3honspig küzdött míg meghalt szulinapja masnapjan:( de o tudta mert hiaba volt agyhalott mindvégig szoritotta a kezem es mosolygott !
A legjobb anyuka marad a világon !

Re: Ada007@gmail.hu

(Ildikó, 2014.09.21 19:28)

Fogadd őszinte részvétünket édesanyád halála miatt! Azonban engedj meg egy megjegyzést mielőtt pánikolni kezdenének azok, akik azt szűrték le az SM-ből, hogy korai halált okoz, amit a hozzászólásoddal akaratlanul is erősítesz.

Az édesanyádnak ugyan sclerosis multiplexet állapítottak meg, ám nem az vitte el. Garantáltan volt más betegsége is. A hangszalag bénulása inkább ALS-re utal, vagy pedig gyógyszer mekllékhatásra. Szomorú ugyanakkor, hogy ez megtörténhetett, mert az SM jól irányítható betegség, ha valaki nem akar a betegségnek kiszolgáltatottjává válni, jó ha nem kizárólag a nyugati orvoslásra hagyatkozik.

Magyarország

(Tamás, 2014.09.19 09:53)

Sziasztok.
Két diplomás realista mérnök vagyok és nem hiszek a hókuszpókuszokban. 20 éve fedezték fel nálam az SM-et. A szokásos kórképekkel jelentkezett, kettős látás, fáradékonyság és a kezdetek után történt még számos shub. Mivel nem volt jobb ötletem, az első napoktól kezdve saját magam gyógyítom. Úgy gondolom, hogy sok mindenre van hatásom a testemen belül, egyszóval "agyban" dől el, hogy mi történik velem. Minden este úgy alszom el, hogy elképzelem a "kis gonosz manókat" akik az idegsejtek myelin hüvelyét rágcsálják és rájuk uszítom a jó manókat, hogy kergessék el őket. Teljesen mindegy, hogy manó vagy bármi más, a lényeg az, hogy egy folyamatot programozok az agyamba. Higgyétek el, nem egyszerű feladat minden este erre koncentrálni. Talán az a helyesebb kifejezés, hogy nagyon nehéz, de úgy látom, hogy hosszútávon megéri. Voltak nehéz korszakok az életemben amikor nem jutott belég energia magamra és ekkor a rosszabbodások száma is megnövekedett. Amikor tudtam a "kezelésre" koncentrálni akkor a tünetek is eltűntek, visszahúzódtak. Röviden és még egyszer arra buzdítok mindenkit, hogy vegye fel a harcot saját maga, programozza át az agyát de fogadja el az orvostudomány eszközeit is. Nálam működik.

Üdv:

Re: Magyarország

(János, 2014.09.19 18:35)

Jó amit írsz. Ezt hívják agykontrollnak.

Üdv.

szakf@freemail.hu

(János, 2014.09.02 13:16)

Kedves Fórumozók!
Egy ide SM néven író azt a látszatot kelti, hogy a sclerosis multiplex gyógyítható. Nos én mint az oldal gazdája szeretnék ettől az állítástól elhatárólódni. Csak azért nem törlöm ki a hozzászólásait, mert szeretném elkerülni azt a látszatot, hogy cencurázom a hozzászólásokat. Elég régen vagyok sm beteg, tehát pontosan tudom, hogy mi a helyzet.

Üdvözlettel:
János
az oldal tulajdonosa.

Re: szakf@freemail.hu

(Kitty , 2014.09.08 20:42)

Sajna igy van :(

Ada007@gmail.hu

(Kitti, 2014.09.08 20:42)

Annyit meg szeretnek mondani hogy az sm betegsekkel küzdőeknek h ne idegeskedjenek melozzek a stresszet!
Anyukamnak is a stressz okozta a betegség gyors kimenetelet..

Baclofen pumpa

(KRNYK, 2014.08.31 18:01)

Sziasztok! Szeretném valakivel felvenni a kapcsolatot akinek építettek be Baclofen pumpát és megosztaná velem a tapasztalatait! Köszi!

1087.bp.szemafor u.8.

(tatár enikő, 2014.08.26 19:18)

Sziasztok!4 éve vagyok beteg nagyon szeretném tudni ,hogy lehet meg-gyogyulni.Előre is köszönöm

kh.

(zoli, 2014.07.07 13:20)

Sziasztok! Barátnőmnél most állapították meg ezt az állapotot, és minden igyekezetünk ellenére eléggé el vagyunk keseredve. A lentebb olvasott máj-méregtelenítéssel nincs gond, könnyek naponta többször is szöknek a szemekbe.. Az MR és a többi vizsgálat az orvosok szerint elég egyértelmű, most várják még a lumbálás eredményét. Közben megy az infúziós kezelés . A tünetek elvileg javulnak (a jobb oldali végtagok gyengesége már 1-2 éve fennállt, de sm-re nem gondolt senki), kivéve a kettős látást, mely főleg az egyik oldal (bal)felé nézve jelentkezik. Most ez a legzavaróbb, de bízunk benne, hogy nem marad tartós.
Ami miatt főként írok, az az, hogy a továbbiakban mi legyen. Sokfélét olvastam pl. e fórumon is, és én is (mint az elmúlt években amúgy is) a természetes gyógymódok híve vagyok. Persze nem olyan radikálisan, hogy az orvosok véleményét élből elutasítsam, de semmiképp nem akarom, hogy a nyugati orvoslás, a gyógyszerek legyenek az elsődleges eszközök, melyek az emberi szervezetet sejthalmaznak, javításra váró gépezetnek tekintik. Eddig is pl. gyógynövényekben láttam a fantáziát, és természetesen a táplálkozás minőségére nagy hangsúlyt fektettem, így "egészségesen" is, ami persze messze nem tökéletes, de a legnagyobb rosszakat (ízfokozókkal, tartósítókkal teli élelmiszerek pl.) sikeresen kerülöm. Sokat hallok csodatevő algákról, gombákról, amikben szintén bíznék, de miután a többsége hasonló piac- és haszonszerzésre apellál, akkor felmerül a kérdés, hogy mégis miben más, mint az ellenséges gyógyszeripar?
Szóval lényeg a lényeg, leginkább tanácsokat várok, nem csodát (bár utóbbiban is hinni akarok), hogy az orvos tanácsain kívül mit tehetünk, hogy az állapot javuljon, de legalább nem romoljon? Barátnőmet valószínűleg nem tudom rávenni arra, hogy elutasítsa az orvos által előírtakat, de nyitott az "alternatív" dolgokra is, és ha a hite is megvan, akkor sikerülhet.
Elnézést a hosszadalmas irományért, csak úgy jött belőlem; előre is köszönöm a segítséget, üdv: z.

Re: kh.

(János, 2014.07.07 14:56)

Írj és tudok néhány dolgot javasolni.

borosjanos51@gmail.com
János

Re: kh.

(Gábor, 2014.07.12 15:51)

Kedves Zoltán, Tökéletesen eggyet értek veled ami az orvoslással kapcsolatban írsz és az nagyon jó, hogy más irányba is gondolkodsz.
Nálam 6 éve diagnosztizálták az SMet és mondták azt, hogy ez gyógyíthatatlan, de én ebbe nem eggyeztem bele.... A lényeg, hogy gyogyítható és ennek bizonyításán dolgozom. Segítek más betegeknek abban, hogy felépüljenek. Ezt oda vissza alapon csinálom. Az az segítjük egymást. Jelenleg hitelesen használható eljárást nem támaszt alá az orvostudomány, ami véglegesen megszüntetné ezt a betegséget, de szembe nézhetünk vele és elfogathatjuk, hogy így van, vagy nem, de csak az egyikkel nyerünk. Email címem komgabor@yahoo.com szeretettel Komáromi Gábor

Re: kh.

(Ildikó, 2014.07.20 18:38)

Azt hiszem kedves kh., hogy félreérthető voltam. Ha állandóan könnyezel, az a szervezet segélykiáltása, hogy MÉREGTELENÍTSD A MÁJAD - MOST! Minél gyakrabban és több könnyet hullatsz, annál sürgetőbb a méregtelenítés.

A táplálékkiegészítők piaca is biznisz, igen, különösen, ha MLM rendszerben árusítják. Mi a különbség akkor? Elég nagy. A gyógyszerek a tüneteket kezelik, a természetes szerek az oko(ka)t. Elvileg lehet a kettőt egyszerre szedni, de akkor nagyon gyakran kell a májat méregteleníteni, mert a gyógyszer általában kémiai szer, méreg. A táplálékkiegészítő is lehet az, annak ellenére, hogy természetes, de ahhoz folyamatosan órási adagokat kellene szedni.

Panacea, mindent gyógyító csodabogyó nincs. Életmódot kell változtatni, úgy a barátnőd irányíthatja az SM-et, aminek a legfőbb üzenete a delphoi jósda felirata: Ismerd meg önmagad, és megismered a sorsod!


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27

Következő »