Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Itt lehet elmondani mndent ami az sm-el kapcsolatos

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Baclofen pumpa

(KRNYK, 2014.08.31 18:01)

Sziasztok! Szeretném valakivel felvenni a kapcsolatot akinek építettek be Baclofen pumpát és megosztaná velem a tapasztalatait! Köszi!

1087.bp.szemafor u.8.

(tatár enikő, 2014.08.26 19:18)

Sziasztok!4 éve vagyok beteg nagyon szeretném tudni ,hogy lehet meg-gyogyulni.Előre is köszönöm

kh.

(zoli, 2014.07.07 13:20)

Sziasztok! Barátnőmnél most állapították meg ezt az állapotot, és minden igyekezetünk ellenére eléggé el vagyunk keseredve. A lentebb olvasott máj-méregtelenítéssel nincs gond, könnyek naponta többször is szöknek a szemekbe.. Az MR és a többi vizsgálat az orvosok szerint elég egyértelmű, most várják még a lumbálás eredményét. Közben megy az infúziós kezelés . A tünetek elvileg javulnak (a jobb oldali végtagok gyengesége már 1-2 éve fennállt, de sm-re nem gondolt senki), kivéve a kettős látást, mely főleg az egyik oldal (bal)felé nézve jelentkezik. Most ez a legzavaróbb, de bízunk benne, hogy nem marad tartós.
Ami miatt főként írok, az az, hogy a továbbiakban mi legyen. Sokfélét olvastam pl. e fórumon is, és én is (mint az elmúlt években amúgy is) a természetes gyógymódok híve vagyok. Persze nem olyan radikálisan, hogy az orvosok véleményét élből elutasítsam, de semmiképp nem akarom, hogy a nyugati orvoslás, a gyógyszerek legyenek az elsődleges eszközök, melyek az emberi szervezetet sejthalmaznak, javításra váró gépezetnek tekintik. Eddig is pl. gyógynövényekben láttam a fantáziát, és természetesen a táplálkozás minőségére nagy hangsúlyt fektettem, így "egészségesen" is, ami persze messze nem tökéletes, de a legnagyobb rosszakat (ízfokozókkal, tartósítókkal teli élelmiszerek pl.) sikeresen kerülöm. Sokat hallok csodatevő algákról, gombákról, amikben szintén bíznék, de miután a többsége hasonló piac- és haszonszerzésre apellál, akkor felmerül a kérdés, hogy mégis miben más, mint az ellenséges gyógyszeripar?
Szóval lényeg a lényeg, leginkább tanácsokat várok, nem csodát (bár utóbbiban is hinni akarok), hogy az orvos tanácsain kívül mit tehetünk, hogy az állapot javuljon, de legalább nem romoljon? Barátnőmet valószínűleg nem tudom rávenni arra, hogy elutasítsa az orvos által előírtakat, de nyitott az "alternatív" dolgokra is, és ha a hite is megvan, akkor sikerülhet.
Elnézést a hosszadalmas irományért, csak úgy jött belőlem; előre is köszönöm a segítséget, üdv: z.

Re: kh.

(János, 2014.07.07 14:56)

Írj és tudok néhány dolgot javasolni.

borosjanos51@gmail.com
János

Re: kh.

(Gábor, 2014.07.12 15:51)

Kedves Zoltán, Tökéletesen eggyet értek veled ami az orvoslással kapcsolatban írsz és az nagyon jó, hogy más irányba is gondolkodsz.
Nálam 6 éve diagnosztizálták az SMet és mondták azt, hogy ez gyógyíthatatlan, de én ebbe nem eggyeztem bele.... A lényeg, hogy gyogyítható és ennek bizonyításán dolgozom. Segítek más betegeknek abban, hogy felépüljenek. Ezt oda vissza alapon csinálom. Az az segítjük egymást. Jelenleg hitelesen használható eljárást nem támaszt alá az orvostudomány, ami véglegesen megszüntetné ezt a betegséget, de szembe nézhetünk vele és elfogathatjuk, hogy így van, vagy nem, de csak az egyikkel nyerünk. Email címem komgabor@yahoo.com szeretettel Komáromi Gábor

Re: kh.

(Ildikó, 2014.07.20 18:38)

Azt hiszem kedves kh., hogy félreérthető voltam. Ha állandóan könnyezel, az a szervezet segélykiáltása, hogy MÉREGTELENÍTSD A MÁJAD - MOST! Minél gyakrabban és több könnyet hullatsz, annál sürgetőbb a méregtelenítés.

A táplálékkiegészítők piaca is biznisz, igen, különösen, ha MLM rendszerben árusítják. Mi a különbség akkor? Elég nagy. A gyógyszerek a tüneteket kezelik, a természetes szerek az oko(ka)t. Elvileg lehet a kettőt egyszerre szedni, de akkor nagyon gyakran kell a májat méregteleníteni, mert a gyógyszer általában kémiai szer, méreg. A táplálékkiegészítő is lehet az, annak ellenére, hogy természetes, de ahhoz folyamatosan órási adagokat kellene szedni.

Panacea, mindent gyógyító csodabogyó nincs. Életmódot kell változtatni, úgy a barátnőd irányíthatja az SM-et, aminek a legfőbb üzenete a delphoi jósda felirata: Ismerd meg önmagad, és megismered a sorsod!

Kérdés

(Tamás Andrea, 2014.07.10 21:17)

Sziasztok!
Segítséget,információt szeretnék kérni.Két hete hirtelen egyik pillanatról a másikra erős tűszúrás szerű érzést éreztem mindkét kezemben és lábamban.Szúrt,fájt,zsibbadt.Mivel nekem már volt korábban beszéd és látászavarom,ezért most is ez a vélemény.De a zsibbadás nem múlt el,nem olyan súlyos,de azóta nagyon furcsa érzés van a kezemben lábamban,csak úgy elzsibbad néha,sokat fáj a fejem is.Mit gondoltok?Lehet ez kezdődő SM? Neurológushoz megyek 21-én... köszönettel:Andi

Terramagon7+

(István, 2014.07.06 09:45)

Kedves Sorstársak!

Használja valaki a fenti készüléket?
Tapasztalat?

Köszönettel:

István

KÖNNYEK ÉS A MÁJ

(Ildikó, 2014.06.16 12:12)

Kedves SM betegek! Akire sírógörcs tör rá, potyog a könnye, nehogy orvoshoz szaladjon nyugtatóért! Adjon hálát saját legjobb gyógyítójának, az immunrendszerének, hogy dolgozik: a máj méregtelenít, ezt jelenti a könnyezés. A kínai gyógyászat azt tartja, hogy a szem a máj kapuja. Óriási ajándék, mert ha a könnyel nem jutna ki az a méreg a testből, amit a szervezet se az anyagcserével, se a bőrön keresztül nem képes eltávolítani, jelentősen rosszabbodna az állapota. SÍRJON MINÉL TÖBBET, és figyelje meg, hogy megkönyebbedik a teste. A gyógyszer méreg, a nyugtató szedése ilyenkor ártalmas. Hogy az orvos felírja..? Az orvos - már bocsánat, de a tájékozatlan beteg miatt írkál föl feleslegesen pirulákat, nehogy azt mondja róla, hogy rossz orvos. A májat évente legalább 2x 4-6 hétig méregteleníteni kell máriatövisssel (Legalon).

6077 Orgovány Szabadság u 6

(Flóra Ferencné, 2014.06.14 22:00)

1999-ben giagnosztilzáták sm betegségem,és 2002 óta alkalmazzuk a copaxone injekciót amivel eddig nem is volt semmi god Most 2 hónapja hogy az orgoványi gyógyszertár nem rendeli meg és a páromnak ezért az 1 doboz injekcióért kell kecskemétre bemenni.azt a választ kapom a gyógyszerész nőtöl hogy hiánycik és nem lehet kapni.Üdvözlettel Flórámé Erzsike

Re: 6077 Orgovány Szabadság u 6

(Ildikó, 2014.06.15 19:41)

Kedves Erzsike, talán így a legjobb, mert ki fog derülni - ahogy nálam is (8 évig adtam magamnak a Copaxont, izomatrófiát okozott, miközben mellette ugyanúgy bekövetkeztek a shubok -, hogy nélküle ugyanúgy lehet élni, sőt... Nekem azóta javult az állapotom.

Meglepő? Akár tetszik, akár nem, mi betegek kísérleti nyulak vagyunk! Vagy beválik valami, vagy nem. Ez csak tüneti kezelés, nem gyógyítja meg az SM-et. A táplálkozásterápiával, stresszkezeléssel, azaz az életmód megváltoztatásával látványos eredmény érhető el, persze nem rögtön, egycsapásra. Évek alatt. Az SM türelempróba.

Budapest,Újpalota

(Kovács Erzsi, 2014.06.05 10:02)

Sziasztok! Testvérem egyedül neveli 4 kiskorú lányát. Sajnos a hetekben Sm betegséget diagnosztizáltak nála. Tudna esetleg valaki segíteni abban,hogy milyen segítséget kaphat,támogatások,stb....
Bank hitelt fizet és pillanatnyilag főállású Anyuka,de már most is nagyon nehezen élnek. Bizony sokszor nincs hétvégenként csak egy kis rizs az asztalon:( nagyon sok helyen jártunk már segítséget kérni,de valahogy nem igazán becsülik meg azt,hogy 4 gyermekét pedánsan neveli. Kitűnő tanuló mindegyik és tisztelettudó gyermekek. Soha nem kéregetett,és nem járt az Önkormányzathoz alamizsnáért! Szeretném megtudni,hogy hova tud fordulni.

Re: Budapest,Újpalota

(Ildikó, 2014.06.14 19:54)

Kedves Erzsi, jó kérdés és régóta megoldatlan ... Elvileg a segítségért vannak az SM Egyesületek, de ott tagnak kell lenni. SM Társaság, MSMBA

virrasztok

(Attila, 2014.01.30 03:34)

üdv mindenkinek.37 vagyok úgy tünik 2 évig hagyott nekem viszonylagos nyugalmat ez a fránya sm. kar zsibbadással kezdtem,egészségügyi dolgozó édesanyám segitségével,nagyon hamar kaptam MRI időpontot,plusz sudo medrol s egyebek.A kis vacak zsibbadgatós legelső tünetböl fél 1 év alatt jöttem rendbe.De tényleg már kezdtem élvezni.Na de 10 napja látóideg gyulladásom jelentkezett.Még csak 2 nap múlva megyek MR-re,de már túl is vagyok az infúziós adagokon.most piramisban csökkentve szedem a medrolt még pár napig.Szerencsésnek érzem magam ,hogy engem egyenlőre csak piszkálgat az SM (nagybetűvel írom....vááá).Ami az irásra késztetett, az csak az újbóli vacak állapot, amit érzek a steroid kúra,és a megint nehezebb évkezdés miatt.és nem tudok aludni.érdekességként miért potyog a könnyem gépelés közben.mikor a van már egy lányom, párom.Irásom mégsem törlöm.jólesett.

Re: virrasztok

(Attila, 2014.01.30 04:05)

Írok még gyorsan nektek, könnyek nélkül. Az az erő amit kiolvasok sok ,sok levélből,az bennem is megvan,megvolt,és természetesen meg is lessz még.sőt. jó a doktorom,egyenlőre csak piszkálgatnak a tünetek.csak fura most átélni az első shubot,amit azért kicsit több év ,vagy akár soha nem akartam megtapasztalni.Érdekes mód mikor kiderült kettő éve a bajom eredete akkor nem is gondoltam volna ,hogy irok majd valaha valamit,csak úgy bele a világba. Nem irok mail cimet.mert felvilágosultá tettem magam az igazi jóakarók ,jóemberek,információmorzsáiból. Mindenkinek jobbulást kívánok.A következő shub utáni virrassztásaimon biztos ,hogy jelentkezem mert jól esett írni.Már csak azt remélem ,hogy az jó sok év múlva fog bekövetkezni,és szintén valami gyenge kis jelenséggel fog zaklatni.

Re: virrasztok

(Ildikó, 2014.05.27 18:53)

Potyog a könnyed kedves Attila? Örülj neki! A szervezeted méregteleníti a szteroidot, meg a többi felesleges mérget. Segítsd időnként máriatövis (Legalon) kúrákkal, hogy könnyebben regenerálódhass. A látóideg-gyulladás is hamarabb megszűnik.

biztosan SM?

(Réka, 2014.02.02 19:50)

Mégegyszer üdv Mindenkinek!
Rájöttem nagyon sok olvasás és keresés után, hogy az SM nem örökölhető, akárki akármit mond és nem biztos, hogy még az orvosok is biztosak abban, hogy a betegükkel mi is van pontosan, mert a lényrg, hogy írhassanak ki sok gyógyszert nekik és mégtöbb pénzt kapjanak utánuk. Erre jó, ha az ember sok-sok dokumentumfilmet vagy riportot megnéz megnéz. Az SM nem kell mindenképp halállal végződjön, agykontrollal gyógyítható.Melegen ajánlom "Rabóczky Zsuzsa könyvét 18 év a szklerózis multiplex árnyékában". Amikor 2008-ban közölték velem, hogy mi a "bajom", el kezdett érdekelni ez a betegség és utána néztem minden lehetőségnek, mit lehet csinálni ennek lekűzdésére és egyik jóbarátom ajánlotta, hogy van az agykontroll, amely nagyon sokat segít(het) ebben. Eljártam ennek tanfolyamára és azóta használom. Szerintem ezért nincsenek és nem is voltak "shubok". Viszont egy valamit nem értek, miért van az, hogy itt (Magyarországon) ránk "bélyegezik" az SM-et, külföldön, pedig mást mondanak. Ez hogy lehet? Nem hiába mentem el külföldön kivizsgáltatni magam. Ott nagyon kellemesen csalódtam ezügyben.

Re: biztosan SM?

(János, 2014.02.03 19:38)

A könyvet én is olvastam. Sajnos az sm tényleg örökölhető.

Re: biztosan SM?

(Ildikó, 2014.05.27 18:40)

Kedves Réka! Sok igazságra rájöttél, de a legfontosabbakra még nem. Egyrészt a sclerosis multiplexre ne neurológiai, hanem szív-és keringési betegségként gondolj, már a 19. században úgy írták le.

Az SM nem kell mindenképp halállal végződjön, ez igaz, de hogy agykontrollal gyógyítható volna?! Mutass egy beteget, aki agykontrollal meggyógyult!

Rabóczky Zsuzsa könyvét 18 év a szklerózis multiplex árnyékában" én is olvastam, amikor már 25 éve voltam SM-es. Bátor vállalkozás volt, de ennyi. Ha neked az agykontroll segít, mindenképpen gyakorold, mert a stresszkezelés alapvető. A betegség egy időre hajlamos visszavonulni, ez a természete. Emiatt nincsenek és nem is voltak "shubjaid", reméljük, ez nem is változik meg.

Ezt viszont én nem értem: ..."miért van az, hogy itt (Magyarországon) ránk "bélyegezik" az SM-et, külföldön, pedig mást mondanak. Ez hogy lehet? Nem hiába mentem el külföldön kivizsgáltatni magam. Ott nagyon kellemesen csalódtam ezügyben."

Mit akartál ezzel mondani? Mit mondanak külföldön, és pontosan hol is?

Az SM nagyon jól irányítható életmód változtatással, a táplálkozással és természetes keringésjavítók, értágítók (lenmagolaj, ginkgo biloba, ligetszépe stb.) kúraszerű szedésével. A gyógyszereket én messze elkerülöm, ronda dolgokat okoznak.

Re: biztosan SM?

(Ildikó, 2014.05.27 18:45)

És bocs, elfelejtettem: Az SM-et genetikusan lehet örökölni, én is örököltem a nagyanyámtól. Általában azon az ágon öröklődik, amiben először megjelent, pl. a legtöbb női ágon. Keringési betegség, amiben a hormonoknak nagy szerepe van.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30

Következő »