Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Itt lehet elmondani mndent ami az sm-el kapcsolatos

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

biztosan SM?

(Réka, 2014.02.02 17:02)

Üdv mindenkinek. 32 éves vagyok, 2008-ban diagnosztizáltak nálam SM betegséget csak azért, mert nem láttam tisztán és ezt fáradtságomnak tulajdonítottam. Akkoriban rengeteget dolgoztam nagyon sok túlórával. Ez egy hétvégi kiránudláson történt, de hétvége után kipihenten vissza mentem dolgozni és a szokásos iramban mindez elműlt, nem is vettem többet észre. Azév húrvétján akkori párom mondta ,hogy furcsán beszélek. Elmentünk akkor hirtelenjében kórházba, hogy vizsgháljanak meg, mi a baj, akkor be fektettek 1 hétig kórházba és kaptam szteroid infúziót, amitől mindig rosszul voltam. Aztán beleszúrtak gerincvelőmbe mintát venni, de nem találtak semmit, így hazaengedtek. Elmentem egy másik orvoshoz, jobban mondva neurológushoz, aki ismeri édesanyám és tudja mi a "baja", így egyből azt mondta rám is, hogy SM a betegségem és felírta a Copaxone inekciót. Mivel ezt nem hittem el, kimentem külföldre, hogy ott is vizsgáljanak meg és meglepetésemre nem találtam semmit, úgyhogy tényleg fölöslegesen "rontom" szervezetem az inekcióval. Azért ez nagyon furcsa, hogy mivel édesanyám efféle betegségben szenved, egyből rám is azt mondták ezt. Mert nem hiszem, hogy egy egészséges szervezetet ilyennel kell tönkretenni. Szerencsémre shubom nem volt egyszer sem.... Mi a véleményetek arról, amit írtam?

Re: biztosan SM?

(János, 2014.02.03 19:40)

Az orvos beteg viszony nagyon fontos. Ha nem bízó láz orvos ban, kell keresni egy másikat.

Re: biztosan SM?

(Ildikó, 2014.05.14 17:48)

Kedves Réka! Orvosi protokoll írja elő, mik alapján állítják fel a diagnózist. Mi "csupán" gyakorló betegek vagyunk, így a dg-t nem ítélhetjük meg. Tudd viszont, hogy jogod van visszaadni a Copaxonet. Én 8 évig szúrtam magam vele, ronda dolgokat okozott (mellékhatás), ellenben ugyanúgy bekövetkezett mellette minden rosszabbodás. Visszaadtam, és nem bántam meg - de csak a magam nevében beszélhetek.

arpi17@hotmail.com

(Szaniszló Á., 2014.04.03 17:12)

Sziasztok.
21 éves srác vagyok. Édesanyám ebben a betegségben szenved. Nemrégiben még testépítettem barátnöm volt suliba jártam. A sulit otthagytam a barátnöm elhagyott és egyre jobban romlott az állapotom . Fáradtság gyötör a lábamban a karomban. Látás problémáim vannak . A fejem mintha állandoan satuban lenne olyan nyomást érzek. Izom égést is érzek 1x majd meg sülök 1x fázom . Pánik rohamaim vannak. A lábamban állandoan remegett az izom mostmár ez kezd elmulni de még néha elöjön. Állandoan stresszes vagyok mindezek miatt. Voltam vérvételen. Az tökéletes lett . Voltam neurologián . Ott megvizsgáltak , a tartásom a mimikám az arcom meg mindent amit ilyenkor szoktak és negativnak itélték meg. Beutaltattak pszichiátriára ott felirtak nekem antidepresszánst most azt szedem. Javult az állapotom de nagyon nem eleget és nagyon rettegek h nem tudok már soha többet semmit sem csinálni normálisan. és mellékesen a fényt a szemem nagyon nem birja és a fülemet is állandoan sértik a hangok. Bizom benne hogy itt valaki tud valamit mondani biztatot vagy sem de már alig birom idegekkel . Köszönöm a segitséget.

Re: arpi17@hotmail.com

(Antalné Putnik Judit, 2014.05.02 09:40)

Szia!
Szedjél süngombaport. Ha majd jobban leszel, akkor érdemes lesz süngombalét innod, naponta , tehát egy friss gombát kipréselni, éhgyomorra inni.
üdvözlettel: Jutka
borsika@levele.hu

Re: arpi17@hotmail.com

(Ildikó, 2014.05.14 17:38)

Kedves Árpi! Mivel édesanyád SM beteg, te is azt felételezed magadról. Nem vagy az. Pánikbeteg vagy. Kineziológust ajánlok. Képes megszüntetni a problémádat.

lumbálás

(m.zsanett, 2014.03.15 21:09)

Üdvözlök mindenkit!
24 éves vagyok és a neurológusom sm diagnózist állított fel. :(
Hétfőn kell mennem a lumbálásra de dolgoznom kell aznap és nem tudom megoldani a szabadnapot.
10:30ra van időpontom és 16:00 kor kezdenem. Mit gondoltok lehetséges hogy munkába álljak akkor?

A másik hogy fogalmam sincs hogy mit érzek a betegséggel kapcsolatban. Egyszerre félek, és dühös vagyok, és haragszok mindenre és mindenkire. Sokat olvastam róla, tudom hogy kezelhető és fiatal vagyok még, van rá esély hogy szinte teljes életet élhessek. De mégis folyamatosan az jár az eszembe hogy mi van ha nem???!!

Fogalmam sincs hogy milyen vitaminokat kell szednem, milyen gyógyszereket, mit kell tennem, az orvosom egyenlőre még nem tért ki ezekre mondta hogy várjuk meg az összes viszgálat eredményét. De szeretnék nagyon felkészült lenni, és próbálok minden információt elolvasni, de sajnos nagyon sok negatívat is olvastam ami nem hogy erőt adott...sőt... de tudom hogy ezekre is szükség van. Sokat gondolkodtam azon hogy egyáltalán írjak-e egy ilyen fórumra, hogy érdekel e még mást is az hogy én hogy gondolom, hisz tudom hogy mindenkinek megvan a saját problémája..

De azért a válaszokat előre is köszönöm

Re: lumbálás

(Antalné Putnik Judit, 2014.05.02 09:43)

Szia!
Neked is a süngombapor szedését ajánlom, naponta 2x1 teáskanálnyit. Sokat segít emellett az élő ételekre való áttérés, persze csak a vegyszermenteseket ajánlom.
üdvözlettel: Jutka
borsika@levele.hu

Re: lumbálás

(Ildikó, 2014.05.13 17:27)

Kedves Zsanett, a munka és a lumbálás kizárja egymást! Nem olyan szörnyű, mint amivel a betegek rémisztgetik egymást, de nem szabad fáradtan odamenni. Valamelyiket halaszd el, mert ez így nem jó.

28 év betegség után azt mondom, természetes, hogy az érzelmeid tengerként csapkodnak körülötted. Fel kell dolgoznod, és ez így megy. Elárulom: az SM jól irányítható betegség (nem az orvosi kezelésre gondolok), amivel teljes élet élhető. Segítünk benne. Egy természetes (nagyon fontos, hogy ne szintetikus, hanem valóban felszívódó) multivitamin csak jót tehet.

Küldök egy linket, ha gondolod, azon megkereshetsz.

Re: lumbálás

(Ildikó, 2014.05.13 17:35)

http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=maskepp&id=1167909882

Priviben akartam, de itt ez nem lehetséges.

Re: lumbálás

(János, 2014.05.13 18:36)

Írj nekem, és amiben tudok segítek
borosjanos51@gmail.com
Üdv:

János
Az oldal kezelője.

Re: lumbálás

(János, 2014.05.13 18:38)

Írj nekem, és amiben tudok segítek
borosjanos51@gmail.com
Üdv:

János
Az oldal kezelője.

kezdivasarhelyi.m@gmail.com

(Török Márton, 2014.02.24 18:59)

üdv mindenkinek.
Én Török Márton vagyok, 21 éves és orvostanhallgató. ( az anyanyelvem német, és előre elnézést kérek nyelvtani hibák miatt )
van egy nagyon kedves ismerősöm, a hölgy 62 éves és nemrég, alig pár hónapja, alakult ki nála a sm. egyik napról a másikra az állapota rohamosan leromlott. sajnos nagyon nehezére esik neki elfogadni a kialakult helyzetet.
Én sem tudok segíteni, ezért kérlek titeket, adjatok tanácsot, vagy ajánljatok egy könyvet, ami ezzel a betegséggel foglalkozik, főképp olyat amit érintett írt. Tudtok ilyet ? az email címemre is lehet válaszolni (kezdivasarhelyi.m@gmail.com)
előre is köszönöm
üdvözlettel,
Török Márton

gwycky@hotmail.com

(gwycky, 2013.07.11 13:25)

Sziasztok SMsek!
Én már 10 éve vagyok a "szakmában".22-23 évesen lett diagnosztizáva véglegesen a betegségem. Csak röviden szeretnék írni magamról és a felfedezésemről. Kezdetben a subok miatt ki-be jártam a kórházba infúziós kezelésért. Elkezdödött a stádiumok végigjárása: a betegség szönyeg-alá söprése(nem foglalkozunk vele) harc ellene, elfogadása. De beletörödni a mai napig sem tudtam és mostmár harcolok ellene és meg fogok gyógyulni! Folytatva a mondanivalómat egyre többször előjöttek és végre kaptam copaxone gyógyszert rá. 3-4 évig tünetmentes voltam. Utána mivel a testem hozzászokott a incihez(injekció) (gondolom én) megint kezdődtek a kórházba járás a "lötyiért". A lemondás, a kedves dolgokról nehéz, de meg kellett szoknom. Nincs futás , nagy kirándulások a barátokkal, tánc, diploma stb. Időjárás függő lettem:Nagy meleg, nagy páratartalom, télen, hogy meg ne fázz felöltözni melegen szintén leépüléshez vezetett. Évente 2-3 alkalommal kellett kórházba mennem. Sok mindent kipróbáltam, hogy javuljon az állapotom. Ami nekem bejött: Gyógytorna tényleg a mozgást segíti. Agy-kontroll (mindennapi élethez, Pozitív hozzáállás). Bemmer mágneses terápia ( jó,javit az állapoton, csak iszonyú költséges hosszútávon, ha neked nincs otthon géped). Ezek valamicskét segítenek DE NEM MEGOLDÁSOK! Azt várja az ember , hogy bevesz valamit és a következő pillanatban elmúlik a betegség. Sajnos ez nem így megy! Keményen meg kell dolgozni az eredményért, ilyen az ÉLET! Sok információt hall az ember arról, hogy új gyógyszert találnak. Valami még kisérleti stádiumban van, vagy olyan ára van, hogy megfizethetetlen. Én két kérvényt adtam be az OEP-nek egy tablettáért. Természetesen elutasítottak. Én bízom abban, hogy találnak rá gyógymódot.
Én TALÁLTAM! Most márciusban az utolsó kórházi alkalmam után kezelőorvosom mondta, hogy át kéne állni egy másik gyógyszerre.
Betaferonra. Jó, utánaolvastam. Depi, otthoni kémiai labor, megfázásos tünetek, LÁZ! Voltam lázas 6 éve nyaktól lefelé lebénultam három napra! Köszönöm NEM. Próbáltam külföldi fórumokon is nézni lehetőségeket:A YOUTUBE-on találtam!
9 HÓNAP ALATT EGY AMERIKAI DOKTONŐ KIGYÓGYULT AZ SM-BŐL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=KLjgBLwH3Wc
Mi sem kellett egyéb. Napokig az internetet túrtam. Hivatalos oldala:www.terrywahls.com
A könyvét megrendeltem. Majdnem 10 000 ft átszámolva. Most csinálom a diétáját. A szkeptikusoknak: 1 ember lehet véletlen. 2 ember is lehet véletlen(youtubom egy nő feltette a stádiumokat. kezdet- 6 hó- 8 hó) De kettőnél több nem, ott van valami. Nagyon sok érdekességet ír. Többek között a betegségről. A gyógyuláshoz kitartásra és nagyfokú önuralomra van szükséged! A diéta egy nagyom Spártai Paleolit diéta! Ha ezt elolvastátok adjátok át ismerőseiteknek akik ebben a betegégben szenvednek! De ne feledjétek információt szerezni és okosan felhasználni! Arany középút!!!
Egy érdekes dolog a végére: A doktornő szerint a gyógyszerek és az injekciók csak a betegség TÜNETEIT kezelik a BETEGSÉGET MAGÁT NEM!!! Jó gyógyulást mindenkinek! G VIKI

Re: gwycky@hotmail.com

(Kormos Imre, 2014.01.04 16:29)

Köszönjük a tájékoztatást,28 éve vagyok sms,ha megoldható szeretném elkérni a diétáról az ismertetőt.
A youtubon sajnos nem boldogultam,mivel nem beszélek angolul.

Üdvözlettel:Imi kormos.d@freemail.hu

Egy kis mozi:

(a, 2013.08.19 22:35)


Egy is mozi:
(a, 2013.08.19 22:34)

http://www.youtube.com/watch?v=plr9gf_whQ0

0:29:55-0:32.00 és 1:04:20-1:08:00-ig

Ayurveda - A létezés művészete

Az egész érdekes egyébként...

Egy is mozi:

(a, 2013.08.19 22:34)

http://www.youtube.com/watch?v=plr9gf_whQ0

0:29:55-0:32.00 és 1:04:200-tól

Ayurveda - A létezés művészete

Az egész érdekes egyébként...

Nyíregyháza

(Ildikó, 2013.07.14 19:57)

Vártam már kedves G VIKI, hogy mikor fogsz itt is feltűnni, miután már teleszórtad a netet a "felfedezéseddel" (vö: A ma születettnek minden új). Nekem, nekünk akik évtizedek óta, értsd majd' 30-40 éve vagyunk SM betegek, ez már ismert, sőt uncsi.

Aki a tradicionális orvosi megoldásokat választja, az ő dolga. Persze, hogy nem csak az létezik, szerencsére már vannak - igen jó -alternatívák. De ha igaz lenne, hogy az amerikai doktornő 9 hónap alatt kigyógyult az SM-ből, már megkapta volna azt a sok millió dollárt, amit vagy 15-20 éve tett letétbe egy amerikai alapítvány annak, aki felfedezi az SM gyógyításának módját.

Közöm van a könyvkiadáshoz, így a szakmát ismerve elmondhatom, hogy majdnem 10 000 Ft elképesztően, mi több felháborítóan sok egy diétás könyvért! Hányadik diéta is, amit ismerek? A tizenhatodik?

Az arany középút - ebben nagyon is igaza van! De ez közönséges biznisz... a tudást a netről ingyen is megszerezheti a beteg. Te érdekességnek tartod, de elárulom, fölöttébb nem új, hogy a gyógyszerek és az injekciók csak a betegség TÜNETEIT kezelik a BETEGSÉGET MAGÁT NEM!

SM

(Segítő, 2013.04.28 09:05)

Még egy info, blogot kezdtem a gyógyulással kapcsolatban akit érdekel keresse fel és írjatok ha kérdés van:

http://agykontrolll.blogspot.hu/

Re: SM

(Ildikó, 2013.04.30 20:39)

Már bocsánat kedves Segítő, de ezt az ezoterikus "alternatív gyógymódokkal meg lehet gyógyulni" (az SM-ből ugye) szöveget fölöttébb sokszor hallottam már 27 éve, amióta beteg vagyok. De azóta sem gyógyult meg senki....

Ha valaki ismeri, gyakorolja és népszerűsíti az alternatív gyógymódokat, az én vagyok. Igen, igaz, nagyon sok más kezelés létezik, kiválóak is, de nagyon káros ez a fajta ostobaság, amit hirdetsz. Mert spontán is létezik javulás, sőt a tünetek végképp megszűnhetnek, ám az SM marad.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30

Következő »