Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Itt lehet elmondani mndent ami az sm-el kapcsolatos

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: Re: bors.t@freemail.hu

(Ildikó, 2012.03.07 17:25)

Kedves barbi! Egyszer már elhatároztam, hogy nem írok, de sokáig szenvedtem én is a fájdalomtól, ezért írok. Régen azt hittem, hogy ez az SM része, marokszám szedtem a fájdalomcsillapítót. Nagyon helytelen volt! Most már tudom, hogy a fájdalmat a helytelen táplálkozás okozza. Édesanyád túl sok telített zsírsavat visz a szervezetébe. Ha ezt elhagyja és áttér az omega3 zsírsavra, a fájdalmai pár hónap alatt eltűnnek.

Ha úgy gondolod, kattints a nevemre, vagy írj a MáSképp sg fórumra (azt én szerkesztem), elküldöm neked a táplálkozásterápia anyagát. A szó szoros értelmében az éltemet mentette meg.

Szentgotthárd

(Johanna, 2012.02.21 11:05)

Kedves sm-es társaim!
Kérlek, segítsetek, egy kedves orvost keresek Nyugat-Magyarországon. Zalaegerszegre jártam a Barakonyi doktorhoz, de ő elment nyugdíjba.
Köszönöm a segítségeteket!

Germán gyógytudomány

(Gyuszi, 2012.01.03 12:25)

Szervusztok!

Idézek az oldalról, amelyet János nagy odafigyeléssel és ahogy észleltem nagy szeretettel gondoz:

"A sclerosis multiplex fájdalmasan láthatóvá teszi az egyéni lét olyan részterületeit, melyeket az ember nem enged élni, mert elítéli azokat, nem kíván olyan lenni. Mindebből egyértelműen adódik a feladat, hogy ne akarjunk többé megítélni, sőt elítélni, az élet egyetlen területét se utasítsuk el, de éljük meg létünket a maga egyediségében és sokszínűségében, anélkül hogy csupán lényünk jó oldalát engednénk megnyilvánulni. Ha nincs többé olyasmi, amit az ember tulajdon személyiségében elutasít és nem hagy élni, akkor jó úton haladunk a teljes gyógyulás felé."

És ez így igaz! Gyertek el közénk egy, a betegségek (mi újmedicínások úgy hívjuk a betegségeeket, hogy Értelmes Biológiai Különprogramok - ÉBK) lelki konfliktusait feltáró fórumra, ahol bátran közzétehetitek a meglátásaitokat és főleg azt, hogy amikor kezdődött a betegségetek, milyen lelki konfliktust éltetek meg. Szerintünk ebből az autoimmun betegségből (is) meg lehet gyógyulni, ha feloldjátok a valamikor elszenvedett lelki konfliktusaitokat.
Szerintünk nincsen kigyógyíthatatlan "betegség", csak kigyógyíthatatlan "beteg". Ahogy végigolvastam a megnyilvánulásaitokat, újból meggyőződtem erről a nagy komplementer igazságról. Szeretettel várunk Benneteket és a véleményeiteket bátran fejtsétek ki itt: www.forum.2esely.hu

Barátsággal: Gyuszi

Re: Germán gyógytudomány

(János, 2012.01.04 14:59)

Biztos hihetetlen, de nincsenek lelki problémáim. Tudom, és elfogadom, hogy az sm gyógyíthatatlan.
Ez a betegség ráolvasással sem lesz jobb.

János

Re: Re: Germán gyógytudomány

(Ildikó, 2012.01.08 18:55)

Uff, jól beszéltél János testvér, csatlakozom! Nekem sincsenek lelki gondjaim az SM miatt...

nyíregyháza

(csom, 2011.11.23 08:09)

sziasztok a véleményetekre lennék kiváncsi nagy -e az esélyem hogy sclerózisos vagyok -e? 1éve erősen szédültem füldugulással kezdődött 1 napig tartott egy hét infuziós kezelés,3 hónapig semmi.utána minndennap erős nyomás érzés fejbe 1-hétig Mr-negativ majd megszünt ugyan de ezután csillaglátás ha fehér papirra nézek folyamatosan,és rosszul létek,azt mondták pánik,mostanában estére a jobb kezem dagadtnek érzek nehezen mozognak de csak este minden izületem fáj néha valamint erős fejfájásaim vannak néha egy nap jó másnap nem a legjobb.több dokinál voltam minden negativ szerintük.bár tény ha egész nap lefoglalom magam talán jobb,volt gyor szivdobogásom ,és magas vérnyomásom amire gyógyszert irtak,családban is lepánikoztak ,de érzem nem ugy vagyok mint 1.5-éve valaki tud mondani valamit ,mit tegyek?33-éves vagyok nyugtatót szedtem fél évig nem lett jobb ugy döntöttem lerakom ez össze is jött.

csillagszemu59@gmail.com

(Fonixmadar, 2011.11.13 16:46)

MINDEN BETEG FIGYELMEBE! Segiteni szeretnek nektek es tudok is! Van egy termek amit meg nem ismertek! Fantasztikus dolgokra kepes!
Akit erdekel keressen meg a csillagszemu59@gmail.com e-mail cimen!
A gyogyulas erdekeben mindent meg kell probalni!
Minden jot kivanok! Rozsa

Nyíregyháza

(Ildikó, 2011.10.05 17:53)

Érdekes... persze 18 évesen az ember másként látja a világot. Elárultad különben, hogy miért vannak rosszabbodásaid, vagy annak látszó folyamatok: te okozod önmagadnak. Bizony, bizony, fel kellene végre dolgoznod, hogy SM-es lettél, mert enélkül állandóan vergődsz, még ha másként látod is, ez pedig folyamatosan fenntartja szervezetedben a gyulladást.

És mi van abban, hogy SM beteg lettél? Én még irigyellek is benneteket, mert VÉGRE Zamboninak hála, tudjuk a betegség okát: vénás elzáródás, ami műthető. Akkor is az, ha az orvosok Magyarországon "nem hisznek benne". De hisznek a gyógyszergyártóknak extra profitot jelentő Tysabriban, meg a hasonlókban...

Még jól működik az immunrendszered. Én rábíznám magam, mert az a legjobb orvosod. Az SM-et úgy kell felfogni, mint tapétát a falon. Ott van, időnként le kell porolni, át kell festeni, azaz egészségesen kell élni, étkezni... különben nem kell vele törődni.

Nyíregyháza

(Ildikó, 2011.10.04 18:14)

Te döntöd el kedves Patrik. Biztos, hogy fontos az az infúzió? Magadban bízz, ne ezekben a KÉMIAI szerekben. A saját szervezeted természetes módon helyreállítja önmagát, de ahogy érzékelem, eléggé türelmetlen vagy. Csak nehogy csalódj!

Az SM-ben valóban vannak nagyon hosszúnak tűnő folyamatok... de már megbocsáss, ez nem az. Azt hiszem, több türelemre lenne szükséged. Ne foglalkozz vele, akkor magától is megjavul. Az emberi szervezet így működik.

Re: Nyíregyháza

(Patrik, 2011.10.05 11:40)

Igazából nem vagyok türelmetlen, tudom hogy lassú folyamat ez, és nem olyan mint egy nátha vagy valami, de még nem tapasztaltam ilyet hogy nem látok, majd kb két hónapra rá is csak kevésbé, és nem tudom hogy ez normális-e! illetve már tudom hogy ez így van rendjén csak nehezen fogadom el így épphogy 18 évesen, mint ahogy az egész betegséget is :( Azt az infúziós dolgot még csak felvetették itt szombathelyen hogy lehet váltani kell, mert kb egy év alatt a gyógyszer mellett is voltak kisebb nagyobb shubjaim, de pécsen azt mondta Illés doktor úr, hogy a korábbi MR felvételemen nem lát halmozódást, ami szerint szükségem lenne rá, de kíváncsi egy olyanra is hogy most így a zsibbadás, és látásromlás után mi a helyzet, és azt már úgy csinálják mintha el kéne kezdeni a tysabrit.

Szombathely

(Patrik, 2011.10.04 12:51)

Augusztus 16-án írtam, problémámról, azóta meg kaptam a szokásos szteroid mennyiséget, infúzión, a zsibbadás, teljesen elmúlt, ám a látásom mai napig nem teljes :/ azt mondták ne foglalkozzak vele, ez egy nagyon hosszú folyamat... na de ennyire? Voltam a pécsi klinikán is, ahol Illés professzor úr, egyből kezelésbe vett, és október 19.én lesz egy teljes koponya gerinc MRI-m amit a tysabri protokol szerint készítenek el, mert lehet váltanom kell a már egy éve alkalmazott Rebif helyett a havi 1 alkalmas infúzióra. Valamilyen szinten örülök hogy csak havi egy, de nem is mert sok veszéllyel jár állítólag :/

in.next.life@gmail.com

(Egy Anyuka, 2011.09.12 14:08)

Sziasztok!

Ma tudatosították bennem a neurológián, hogy az MR és VEP vizsgálatom eredménye, valamint korábbi tüneteim alapján is nagy valószínűséggel SM beteg vagyok. 1996-ban kezdődött sorozatos, iszonyatos fejfájással, majd folytatódott szédüléssel, és végtagzsibbadással, de kisebb nyugtatók és vitaminkúra után rendben éreztem magam. Ott nem találtak semmit (MR-en sem). A zsibbadások ismétlődtek, a migrén-szerű fejfájások is, de egészen 2004-ig semmi komolyabb, bírtam, tűrtem, elmúlt... 2004-ben a szemem eldeformálódott, szédültem, zsibbadtam, a derekam majd leszakadt, kettős látásom volt. Ismét vizsgálatok, MR-re nem küldtek, csak B-vitamin injekciókúrát kaptam, 10 alkalmasat. 2 hét alatt jobban lettem, és megnyugodtam. Aztán idén augusztusban látászavar, zsibbadások sora, derékfájás, néha szédelgés. A szemem miatt (homályos látás és fájdalom a szem mozgatásakor) a szemészeten kezdtem, majd a neurológián folytattam. VEP, MR, szemfenék-vizsgálat stb. Ma jöttek meg az eredmények. Nagy valószínűséggel SM. Még a lumbálás van hátra 2 hét múlva, de nem reménykedem semmiben. Nagyon elkeseredtem, egyedül nevelem 8 éves kislányom, és nem akarom, hogy ebből bármit, akármit is észrevegyen, vagy bármiben hátráltassam, és a terhére sem akarok lenni. Főként nem rokkantként, vagy vakként... Hogyan lehet ezt elfogadni, és úgy együtt élni vele, hogy ne lássák rajtam, ne tudják meg a munkahelyemen, mert akkor azt is elvesztem? Hogyan mosolyogjak a kislányomra, ha belül ordítani tudnék? Félek...

Re: in.next.life@gmail.com

(Ildikó, 2011.09.13 12:37)

Ugyan, ugyan Anyuka, még hogy elkeseredni? Te a saját félelmeidtől félsz. Ez egy nagyon jól kezelhető betegség, s te teheted a legtöbb jót vagy rosszat (a rossz az, amit most teszel) önmagadért.

Látogass meg a MáSképp topicon, az az enyém. Ott egyénre szabott jó tanácsokat kapsz, mert mindenki más genetikát örökölt.

Re: Re: in.next.life@gmail.com

(Egy Anyuka, 2011.09.13 20:39)

Igazad van. A félelmeimtől félek. És valahogy, ahogy az arcomba csapták, az nem esett jól. Eddig is voltak gondjaim, problémáim, tüneteim, de nem foglalkoztam velük annyira. Most, hogy tudom, mitől vannak, nem mennek ki a fejemből. És a legrosszabb, hogy tudom, ezzel ártok a legtöbbet magamnak és mindenkinek. Persze, kifelé mosolygok, hiszen nem akarom, hogy bárki megtudja, akire nem tartozik, de belül azért ordítani tudnék. Tudom, majd elmúlik ez is. Csak az első vergődések. De köszönöm a választ. Egyelőre ott tarok, hogy lumbálásra sem akarok elmenni, mert minek. A tünetek egyértelműek, ha meg elmegyek, és megint táppénzre megyek miatta, akkor előbb-utóbb kiderül a betegségem a munkahelyemen. És a gyerkőcnek sem tudom, meddig hazudozhatok. Pedig sosem szoktam...

Re: Re: Re: in.next.life@gmail.com

(Ildikó, 2011.09.15 12:08)

Ne is hazudj a gyerkőcnek. Elég, ha azt mondod, hogy a Mama beteg, betegsége olyan, hogy kerülnie kell a rossz stresszt, épp azt, amit most tesz, hogy feleslegesen idegesíti fel magát..., meg a túlzott munkát, amiben kifárad, meg a nagyon meleg fürdőt... De neked nem kell megijedni a betegségtől, csak a Mamának sokszor meg kell pihennie, még ha nem is látszik fáradtnak... De sokan állnak mellette, segítenek rajta, mint te is, úgyhogy nincs itt nagy baj!

Nyíregyháza

(Ildikó, 2011.08.18 16:56)

Ha még nem késő kedves Patrik, írasd föl a Medrolt és aludj sokat, más megoldás nincs. Jobbulást!

Re: Nyíregyháza

(Patrik, 2011.08.18 21:56)

Köszönöm a tanácsot, de már késő :( sajnos szerdára annyira leromlott a látásom hogy szinte teljes a szürkeség a jobb szememen :/ Medrol infúziót kapok, ma kaptam a második adagot, valószínű, hogy 5X 1000 mg -ot kapok, de mivel nem igénylek különösebb kórházi figyelést, így csak bejárok, lefolyik az infúzió, és hazamehetek :) körülbelül 1 órát vesz igénybe az egész folyamat! És ugyanúgy élem életem mint eddig :) Szóval megnyugodtam :)

Szombathely

(Patrik, 2011.08.16 13:18)

Sziasztok! 18 éves vagyok, tavaly januárban derült ki a betegség, erős szédüléssel, 1 hónapot voltam vele kórházban. Azóta csak kisebb problémáim jelentkeztek, legtöbbször nem is szóltam senkinek, mert napok, hetek alatt megszűntek. 2011 márciusában újra korházba kerültem, szintén erős szédüléssel, szteroid lökést kaptam, és szerencsére megúsztam 1 hét bent fekvéssel. Most múlt hét eleje óta zsibbadok csípőtöl lefelé mindenhol, elmentem orvoshoz, azt mondta várjunk vele hátha enyhül, így nem írt fel rá semmit. A zsibbadás lassan enyhül is, de 2 napja a jobb szemem fáj, és homályosan látok vele. Holnap megyek orvoshoz kontrollra, de nagyon félek attól hogy esetleg ott kell maradnom újabb vénás szteroidra. Egyébként sem a zsibbadás, sem a szemem nem akadályoz semmiben, és szombaton mennék pestre barátnőm elé, aki vonattal jön nyíregyházáról, hogy találkozzunk, és együtt tölthessük ezt a maradék 2 hetet a nyárból. Szóval nagyon nem hiányzik nekem most hogy be feküdjek. :( remélem van erre valami tabletta, esetleg Medrol amivel javulást lehet elérni, és nemkell egyből az infúziós nagy adag szteroidhoz nyúlni :( Szerintetek mi lenne a megoldás?

Re: Szombathely

(Ildikó, 2011.08.18 16:54)

Aludj kedves Patrik, és menj el a dokihoz ha még nem késő, hogy írjon föl Medrolt, mert nem tudsz befeküdni. Más megoldás nincs.

Budapest Teréz krt. 28

(Jutka, 2011.08.07 15:08)

Sziasztok!
Nekem éjjel okozott ez komoly gondot, meg időjárás változásnál erős fejfájástPl. 8 hónapig nem tudtam aludni, max. 2 órákat,meg volt a kettős látás.Ezeken tudtam segíteni, a mozgás még nem az igazi, de sokkal energikusabb, bátrabb már az is. Nem foglalkozom MLM-el, de tudok küldeni bárkinek beszerzési ár+ postaköltségen cuccokat.
borsika@levele.hu


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27

Következő » 

Profilkép


 

Archívum

Naptár
<< Június >>
<< 2018 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Statisztika

Online: 2
Összes: 327371
Hónap: 3064
Nap: 94