Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Itt lehet elmondani mndent ami az sm-el kapcsolatos

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nyíregyháza

(Ildikó, 2011.04.10 10:53)

Úgy látom kedves Mónika, nekem marad a válaszadás joga és kötelezettsége. Először: gócok jönnek-mennek, felszívódnak, aktiválódnak, vagy némák maradnak... nem az a fontos, hogy hányat találnak, hanem hogy hol vannak. Lehet egyetlen pici góc rossz helyen, és tele leszel tünetekkel, vagy rengeteg, de nem okoznak semmiféle gondot.
A majdnem "megvakulásod" szerencsére messze volt/van az igazi vakságtól -- csak nyugtatásképpen mondom. Teljes -- sőt értékes -- életet betegen is lehet élni SM-mel, "csupán" kerülni kell a kerülendő dolgokat, beleértve a stresszt. Ugyanígy lehet, sőt kell gyermeket szülni. Az én életem tragédiája, hogy lemondtam a gyermekről, most már tudom mennyire ostoba voltam. Akkoriban viszont az orvosok még nem javasolták, sőt...
A könnyű torna (kiváló a tai chi!), az egészséges étkezés, a környezeti mérgek elkerülése vagy kisebbítése vezet jobbuláshoz. A Sensolite jó az idegsejtekre valóban, ha van pénzed vedd meg.
Azonban a kérdésedre azért nem lehet válaszolni, mert már neked volt ilyen "rohamod" (a roham szó túlzás); ha shubot (rosszabbodást) értesz alatta alatta, az mindenkinél másként jelentkezik, mert minden ember más. Meg fogod érezni: valami nem a szokásos természetességgel működik. Ilyenkor mindenkinek a 3 napos pulzusterápiát adják. Ha elfogadsz egy tanácsot, a nagyágyúkat, mint az akupunktúra tartogasd olyan időkre, amikor rosszabbul leszel.

lunamona5@gmail.com

(Mónika, 2011.04.09 16:26)

Sziasztok,
én egy 22-éves lány vagyok.
Kb két hete vagyok bennt korházban,megállípatották,hogy SM-betegségem van.Nálam ugy kezdődött,hogy kb egy évvel ezelött elkezdet zsibbadni az oldalam a hasamnál,azt hittem valami ideg becsípődött nem is foglalkoztam vele,és kb egy hónap mulva elmúlt.Aztán most Januárban,elkezdett zsibbadni a jobb lábam,és ezt már furcsának találtam ezért elmentem kivizsgáltatni magam.Eleinte azt gondolta az idegorvosom,hogy valami gerincprobléma.Kaptam is Májusra MRI-re időpontott,aztán jött a várakozás.Viszont a betegség nem várt addig,három héttel ezelött elkezdett fájni a jobb szemem,aztán napról napra rosszabodott a látásom.Elmentem szemészhez,aki a tüneteket látva azonnal beküldött a korházba,azóta bennt vagyok.Elküldtek sürgőségi MRI-re és kiderűlt,hogy valóban SM-beteg vagyokTöbb gócot is találtak nálam,egyet a gerincemben,és hármat a fejemben.Ezek közűl egy mondható nagyobbnak.A lumbálást is megcsinálták már,csak az eredmény még nem érkezett meg.Viszont a terápiát már elkezték.Kaptam három napig tartó vénás szteroid inekciót,és jelenleg gyógyszeres kezelést kapok.A látásom lassan kezd visszajönni,de miután majdnem teljessen megvakultam,kicsit lassan gyógyul,a zsibbadás azóta is fennáll a jobb lábamban.
Április 13.-án engednek haza,már nagyon várom.Azután még egy hétig szednem kell,a gyógyszert és visszajönnöm utána ellenőrzésre.
Bevallom eleinte én is megilyedtem,de szeretnék teljes életett élni,és mindent megteszek azért,hogy ez így is legyen.Eldöntöttem eljárok könnyű sportra,és egészségesebben fogok táplálkozni.Ezenkívűl kiprobálok mindent amiről hallotam jótékony hatású lehet.
Az akupunktúrát nagyon dicsérték,ezen kívűl még jógára gondoltam.
Azért,mert nem csak a lelket nyugtatja,hanem az izmokat is nagyon jól fejleszti.
Azt,viszont tudom,hogy a meleget kerűlni kell,de a napfény a D-vitamin miatt kifejezetten ajánlott.
Illetve van egy új gép is valami Sensolite,az is jó idegselytekre,és növeli az immunrendszert,majd azt gondoltam kiprobálni.
Illetve méh pempőt enni is ajánlották,na meg sok más dolgot még.
Szeretném megkérdezni,hogyan zajlik egy rosszuléie roham,mert olyanban még nem volt részem.Mi történik akkor mit érzünk?
Egyenlőre ennyit tudtam hozzászolni a dolgokhoz.

Üdvözlettel:
Mónika

barnagigi@freemail.hu

(Ági, 2011.02.12 18:26)

Kedves Ildikó!

Nem tartom olyan fontosnak a magassarkú cipőt! Sőt! De ez csak egy példa volt, nem a cipő a lényeg!
Az írással kapcsolatban meg csak annyi, hogy ezt a levelet a neten írtam, ezt be kellett gépelnem, amivel nincs gond. Én a rendes tollal való írásról beszéltem! Még a nevemet is nehézkes leírnom! És sajnos minden munka (mint az enyém is) sok papírmunkával jár, és ha lassan megy az írás, soha nem végzek vele. Ehhez nem kell írónak lenni!
Ez remélem majd nálam is megszűnik, mert ez elég kellemetlen...
A szteroidokról csak annyit hallottam eddig, hogy azt csak nagyon végső esetben hagyjam, hogy adják, mert tönkretesznek. Nem tudom, azért ha egy ehhez értő orvos azt fogja mondani, hogy tényleg kellemek, nem mondom azt neki, hogy nem!
És sokan mondják, hogy ne féljek, blablabla, de ezt könnyű mondani. Azt tudom, hogy nem kéne félni, stresszelni önmagam..., de azt nem tudom megparancsolni magamnak, hogy NE! Ez az egész még nagyon friss, majd megszokom, csak az elején tényleg sok a kétség.
A blogot és a topicot majd olvasgatom, mert minden infó érdekel ezzel kapcsolatban! És hálás lennék, ha megkaphatnám azt a táplálkozásterápiát is! Köszönöm!
Ági

Nyíregyháza

(Tóth M. Ildikó, 2011.02.12 12:06)

Nekünk is így kezdődött kedves Ági, de már bocsánat: pl. miért fontos a magassarkú cipő? Szerinted lényeges? (Az biztos, hogy megtanulod a lényeges és lényegtelen közti különbséget... -- ez csak a javadra fog válni.) Vagy, hogy nem tudsz írni, mint régen... Talán író vagy, hogy ez ennyire fontos? Ám ha ezt a levelet meg tudtad írni, tudsz írni...

Nekem 24 évvel ezelőtt(és PONT akkor mentem új munkahelyre, amire éveket vártam, amiért sokat dolgoztam, és ott ténylegesen írni kellett) a kezemet támadta meg az SM, amit akkor nem diagnosztizáltak. A nevem nem tudtam leírni. És képzeld: pár hónapon belül kezelés nélkül meggyógyult! Neked - ha kell - adnak szteroidot, és már van remény is, a CCSVI blogot olvasd el, vagy keresd meg a Facebokon az SM csoportot.

Viszont van egy aranyszabály ebben a betegségben: A STRESSZ, A FÉLELEM, ÖNMAGAD TÚLHAJSZOLÁSA GARANTÁLTAN ÁLLAPOT ROSSZABBODÁST OKOZ! Mitől félsz? Ez egy nagyon jól kezelhető betegség pl. táplálkozásterápiával, amit ha nekem írsz, elküldök neked, és számtalan további okos tanácsot olvashatsz a topicomon (MáSképp topic), amit itt megtalálsz a linkek között. Egyébként olvasd a linkeket, érdekesek!

barnagigi@freemail.hu

(Ági, 2011.02.10 19:51)

Bocsika mindenkitől, technikai baki miatt kétszer ment el a szöveg!

barnagigi@freemail.hu

(Ági, 2011.02.10 19:49)

Sziasztok!
Ági vagyok, 27 éves. Nekem több, mint valószínű, hogy SM-em van. Már több orvos is megállapította, de még nem vagyok túl a lumbáláson. Akkor pontosítják, hogy ez-e a bajom, és ha igen, akkor melyik fajtája.
Még reménykedem, hogy mégsem ez, de nagyon félek! Azt mondták, hogy ha ki is derül, hogy melyik kezelésre lesz szükségem, az eddigi tüneteim nem fognak már javulni. Nem vészesek annyira, de ha tehetném, én megtennék mindent, hogy újra tudjak rendesen járni, futni (már rég óta nem tudok futni), írni, beszélni... Még egy nyamvadt magassarkú cipőt sem tudok felvenni, mert elesem, ha nem kapaszkodom!Sziasztok!
Ági vagyok, 27 éves. Nekem több, mint valószínű, hogy SM-em van. Már több orvos is megállapította, de még nem vagyok túl a lumbáláson. Akkor pontosítják, hogy ez-e a bajom, és ha igen, akkor melyik fajtája.
Még reménykedem, hogy mégsem ez, de nagyon félek! Azt mondták, hogy ha ki is derül, hogy melyik kezelésre lesz szükségem, az eddigi tüneteim nem fognak már javulni. Nem vészesek annyira, de ha tehetném, én megtennék mindent, hogy újra tudjak rendesen járni, futni (már rég óta nem tudok futni), írni, beszélni... Még egy nyamvadt magassarkú cipőt sem tudok felvenni, mert elesem, ha nem kapaszkodom.

Nyíregyháza

(Tóth M. Ildikó, 2011.02.10 12:24)

Különben kipróbáltam. Az akupunktúra kifejezetten jót tesz, 24 évnyi SM után a 7. bénulásól állított fel! A talpmasszírozás is nagyon jó, de félóra 2500-3000 Ft, ami szemérmetlen összeg. Szerezhetek talpmasszírozó gépet, havi 6 ezer valahány Ft-ba kerül banki kölcsönnel, ha valaki nem szed szívgyógyszert, és kapható akupunktúrás készülék megfizethető áron (mi ezzel csináltuk a talp kezelését). Ám ha valakinek van pénz, inkább kínai orvost keressen fel.

Rákoczi 7

(Pista, 2010.12.23 17:25)

Kellemes ünnepeket,Boldog karácsonyt mindenkinek!Jobbulást és sok ajándékot.

Szabolcs

(Ildikó, 2010.12.19 12:00)

Bocsi, 7 éve vagy SM-es és megijedtél egy shubtól (ami azóta biztosan el is múlt)? Menj orvoshoz vele. Én 24 éve vagyok beteg, és rég nem ijedezek.

bolya u 14

(Csiki Zsuzsa, 2010.11.04 17:41)

Sziasztok!7éve vagyok sm beteg aránylag egész jól zajlik a betegség de ma nagyon megijedttem mert valószinű subom van.Nagyon fáradt vagyok és fáj mindenem.nem voltam még ilyen rosszúl nagyon félek mit csináljak köszi

oistvan53@gmail.com

(pista, 2010.07.14 17:52)

ccsvi.sajnos magyarorszagon 1év míg engedéjt adnak azengedéjkérésre.Utána még1 év migengedéjezik,1évmíg megszervezik,stb-stb.Várhatunk még 10 évet!

válasz Évának

(Rezsó, 2010.05.25 20:17)

Szia Éva!
Nem kell bejelentkezni. Minden hétköznap 8.30-tól 14.00-ig leveszik a vérmintát. Az eredményt postázzák általában két héten belül.
Rezsó

Nyíregyháza

(Tóth M. Ildikó, 2010.05.21 16:26)

Bocsi... Edit!

Nyíregyháza

(Tóth M. Ildikó , 2010.05.21 16:25)

Nagyon is segít kedves Éva! Sejtszinten hat akkor is, ha az illető éppen nem érzi. A baj ott van, hogy egyes betegeknek nincs türelmük kivárni, míg a javulás megjelenik testileg, illetve azt hiszik, ettől már meg is gyógyulnak és nem mennek vissza, ha úgy kéri az orvos. A meridiánok (energiapályák) létét, ahol energiatorlódás van (a keletiek a mindenben, mindenkiben jelenlévő energiát csi-nek nevezik) a nyugati orvostudomány is bebizonyította. Úgy kell elképzelni, mint egy hatalmas autópályát, ahol baleset történik. Időbe telik, míg a baleset nyomait eltakarítják... így bizonyos esetekben a kezeléseket akár tízszer is meg kell ismételni. De nem azért, hogy az orvos pénzt keressen vele.

Miskolc

(Eva, 2010.05.20 18:03)

Kedves Rezso,
Erre a vervizsgaltra csak be kell jelentkezni? telefonon/?Kerlek valaszoljal fontos lenne.

Koszi

Miskolc

(Edit, 2010.05.20 17:51)

Sziasztok,

Az akupunktura tenyleg segit az SM/ben szenvedonek?

Udv.

tothmildiko@netra.hu

(Tóth M. Ildikó, 2010.05.04 10:48)

Letolni? Miért? Mindenkivel előfordul. Az alvást tekintve viszont igazad van, hónapok óta álmos vagyok. A keleti gyógyászat szerint ezt a máj és a lép (nekünk a lépünk is károsodik) műveli. A nyugati vitaminhiányról beszél. Hát... inkább hiszek a keleti orvoslásnak. Az akupunktúra pl. valódi csodát tesz SM-ben, de van, aki csak hónapok múlva érzékeli, olyan nagy testében az energia torlódás.

oistvan53@gmail.com

(Pista, 2010.05.01 17:22)

Mindenkialszik?
Azthittem valaki letol a bénázásomért.
De semmi.Néma csönd.Lehetne itt nagyobb élet.
Irjatok többen!

oistvan53@gmail.com

(Pista, 2010.04.18 18:00)

Üdv mindenkinek.
ujvagyok az oldalon


Üdv mindenkine.
Ujvagyok az oldalon, bar töbször olvasgattam.
Örülök,hogy ismét müködik.Elnézést a hibakért,de balkézzel és eggy ujjal,nehezen megy.Meg kezdő is vagyok.Több mint egy éve vagyok SM-s.Nehezen viselm,de muszaj.
daphnelaureola@citromail.hu

(Daphne, 2010.04.16 19:33)

Kedves János! Örülök, hogy ismét működik a honlap! Most semmi értelmes nem jut az eszembe, de annyira megörültem, hogy ismét üzemel a dolog, nem bírtam megállni, hogy ne írjak. Jobb híján kellemes hétvégét kívánok!


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27

Következő »