Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Itt lehet elmondani mndent ami az sm-el kapcsolatos

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

szakf@freemail.hu

(János, 2008.07.24 18:05)

Rendben:

János

pest megye

(Uránia, 2008.07.24 17:49)

Kedves János!

Ha aktuális lesz felveszem veled a kapcsolatot előre is köszönöm.

Uránia

szakf@freemail.hu

(János, 2008.07.23 08:14)

Kedves pest megye!

A fordítás elkészítésében tudok segíteni Neked, ha ídőben szólsz.

Írj.

János

pest megye

(Uránia, 2008.07.21 20:45)

Köszi nama azt hittem kevésbé bürokratikus ma már, gondolom ennek az ára sem volt semmi.

nama@citromail.hu

(margo, 2008.07.21 20:36)

Én 2005.ben voltam a tengerentulon és Avonexet vittem. Kell orvosi igazolás hgy miért kapod és még mit szedsz,.Magyar és angol nyelven is.
Mennyit viszel tételesen mennyi a szükségleted és a hatóanyagokat is fel kellett sorolni.
Én elvittem egy forditó irodába a magyar nyelvü orvosi igazolást és azt is aláirattam az orvossal..

pest megye

(Uránia, 2008.07.21 11:22)

Valaki volt-e már külföldön nyaralni betaferon injekcióval, ha igen kellett-e valami kiviteli papír vagy engedély?

mi nem érthető?

(Totem, 2008.07.17 10:49)

Kedves Laci! Lesújtó hírt mondok: igazam van. Szerintem az üzenetem értelmesen fogalmaztam meg, bár kétségtelenül kimaradt belőle egy szó. Mi nem érthető belőle? És mi a helyzet akkor, ha ha szakmailag képzett vagyok, csak te nem tudsz róla?

Laci

(immunerősítő, 2008.07.17 07:10)

Kedves Totem,Ildikó!
Nemértem amit írsz,főleg hogy annyira megvagy rökönyödve írásomon.Nem mindenben neked lehet igazad.
Megmagyarázol mindent,mintha orvos lennél....és de.

omega3 zsírsavat

(Totem, 2008.07.16 15:38)

Kedves 2002 óta SM beteg sorstárs! A golden yakka azért okozott szúró fájdalmakat, mert túl gyorsan indult meg a méregtelenítés, túl nagy volt a kezdő adag. Bár nem engem kérdeztél személyesen, én most félretenném a yakkát, és az egyszerű, ám rendkívül jó csalánteával méregtelenítenék. A további panaszok ellen omega3 zsírsavat (lenmagolajat) kell szedni, ami az SM-re és az ízületi gyulladás ellen nagyszerű, 3-4 hónap alatt a fájdalmakat el is lehet felejteni.

erősíteni lehet!

(Totem, 2008.07.16 15:26)

Jaj ne... kedves golden yakka, honnan szedsz ilyen (hmm... mit is mondjak) téves információt, miszerint SM-esnek immunerősítőt nem szabad szednie, mert az beindítja a myelin pusztítását? Az SM-esnek, aki sokáig szeretne ép testű maradni, nemhogy nem szabad, egyenesen KÖTELEZŐ immunerősítőt szednie. Amit nem szabad, az az immunSERKENTŐ - na az tényleg tényleg leépíti a velőshüvelyt.

Csodás gazdagságú a magyar nyelv, különbséget tesz az erősítő és a serkentő között, amit rögtön megértesz, csupán gondolj arra: mit teszek ha egy növényt meg akarok erősíteni? Megtámasztom, tápoldatot (esetünkben ezek a nagyon fontos omega3 zsírsavak, a mikro- és nyomelemek plusz vitaminok, így a növény szilárd és ellenállóbb lesz. Míg ha azt akarom, hogy megnőjön, felnyurguljon, akkor serkentővel kezelem. Szóval nyugodtan az immunerősítővel, ám csak kúraszerűen, mert a túladagolás nem jó.

Def

(Abc, 2008.07.16 14:57)

Kedves Betegtársak!

http://www.sm-bp-egyesulet.hu/

A budapesti egyesület honlapján, az "Előadások" menőpont alatt prof. dr. Komoly Sánmuel 2008. június 13-án elhangzott előadása meghallhgatható.

szakf@freemail.hu

(János, 2008.07.09 09:02)

És én természetgyógyászhoz sem járnék. Főleg nem a Béky Lászlóhoz. Ezzel a betegséggel szakorvoshoz kell járni.

golden yakka

(Laci, 2008.07.09 08:33)

Szia!
Szerintem ne szedd tovább,mert immunerősítőt nekünk nem szabad szedni.Mert az beindítja a myelin pusztítását.

1144 Bp. Csertő u.18-20.

(Fehér Béláné, 2008.07.08 08:35)

2002. óta vagyok SM beteg. Most a Béky László természetgyógyászhoz kezdtem el járni. Az évek alatt szinte mindent végigcsináltam az étrendkiegészítőktől kezdve a szteroid injekciókig(ami nagyon megviselt) Béky László a golden yakkát ajánlotta méregtelenítőnek és immunerősítőnek.2-3 nap szedésnél szúró fájdalmakat éreztem lábamban,bal vállamban,mivel vállamban izületi gyulladás is van több hónapja(orvosságok nem nagyon használtak)Merjem szedni tovább a golden yakkát a tünetektől függetlenül?
Ez lenne a kérdésem.
Köszönettel
email:Feher.Belane@ymmfk.szie.hu

office@aranyfotel.hu

(Rita, 2008.06.11 12:18)

Sziasztok!
Én még nem tudom, hogy van-e SM-em, de elég gyanús és ehhez szeretnék segítséget kérni.
Kb. fél éve elkezdett zsibbadni a bal oldalam. Hol az arcom, hog a karom, hol csak az ujjaim. Felvillanó kis fényeket már régóta látok, de 3 éves korom óta szemüvegem van, gondoltam ez belefér. Aztán kb. 2 hónapja egyik reggel amikor felhúztam a redőnyt olyan érzésem volt, mintha nem tudna megtartani a lábam és ki-ki ugrott a térdem, és térdre is rogytam. Elég keveset mozgok, gondoltam nincs mese, sprotolni kell. Aztán rá két hétre egy olyan bal oldali idegrángásom volt, hogy nagyon megilyedtem. Fel le futkosott valami a bal karomban és a lábamban, még az oldalamban is éreztem. A zsibbadások is egyre sűrűbben jöttek, sőt nem nagyon ment a 10 ujjas gépelés se, mire eljutottam egy neurológushoz. Ő rögtön beutalt MR-re, ahol több fokozott jeladású gócot találtak. Inkább vascularis eredetűek, de SM biztonsággal nem zárható ki. Aztán az orvos elküldött VEP-re, aminek nem láttam az eredményét, de az orvos szerint alátámasztja az MR-t, hogy van valami baj, de nem tudja mi. Azt tanácsolta, hogy ne szedjem tovább a fogamzásgátlót, amit természetesen rögtön abbahagytam. Azóta, a zsibbadásom teljesen megszűnt, már a gépelés is ok. Tegnap még azt írta a leletemre a doki, hogy jobb kézen finom amplitudoju tremor, bal szélső helyzetben horizontális nystagmus. És azt mondta, hogy szedjek B vitamint és jöjjek 3 hónap múlva kontrollra. Ennyi. Várunk. Kicsit utána olvastam, és nem bánom hogy nem küldött el liqour vizsgálatra, de azért nem vagyok nyugodt. A barátok azt tanácsolják, hogy menjek el egy másik orvoshoz is. Szerintetek? Nincs más lehetőség, mint várni, hogy bebizonyosodjon/megcáfolódjon a dolog?
Próbáltam rövidre fogni, látom nem sikerült, elnézést kérek mindenkitől. Köszönöm előre is a hozzászólásokat.

Táplálékkiegészítő

(Bea, 2008.06.10 15:10)

Kedves Ágnes!

Ezek szerint megérkezett egy újabb csodaszer. :) Eddig még nem hallottam olyanról, ami három hét alatt ilyen frenetikus hatást gyakorolt volna. Kicsit gyanús...

Rádióadás

(Bea, 2008.05.21 18:18)

Holnap, csütörtökön délelőtt 11 órától 12 óráig az SM-ról lesz szó a Klub Rádió Ügyes-Bajos műsorában. Rózsa Csilla doktornő telefonon 11 óra 15 perckor jelentkezik a műsorban. A listatagokat és valamennyi betegtársat "kis csapatunk" (Anna, Péter és Zsuzsa) a stúdióban igyekszik legjobb tudása szerint képviselni.

Az alábbi helyen hallgathattok bennünket:

http://www.klubradio.hu/

Vác

(Mikóné Balogh Mária, 2008.05.01 16:18)

31 éve vagyok sm-es,tulajdonképp én nem is a vizitdij
ellen voltam /ami ismét lesz más néven/, mert abból
legalább modernizálni tudták az orvosok a "felszere
léseiket", hanem a dobozdij ami számomra már több,
mint felháboritó!
Egyébként szivesen leveleznék 50 év körüli nőkkel, a
házassági, /párkapcsolati/, gyermekfelnevelési dolgokról.

snagy@yahoo.com

(science31, 2008.03.27 08:48)

Saját (németországi) tapasztalataink alapján nem csak a Patkónyelv kivonat keverék, hanem a "Kígyószál" kivonat keverék is hatékony lehet Sclerosis Multiplex esetén.http://www.max-immun.hu/?base=news&id=41Hírek

2008.03.19.


Lyme borreliosis kór és Sclerosis Multiplex
Dr.Bózsik Béla Pál,
orvos, tudományos és szakmai tanácsadó
Lyme borreliosis kór esetén
Tel: 06/20/9253987

Dr. Bózsik Béla, a Lyme Alapítvány alapítója és titkára egy hozzánk elküldött levélben az antibiotikum kezelések mellett a Patkónyelv kivonat keverék hatásáról számolt be. Egy nekünk küldött dokumentumban beszámol egy Amerikában élő betegről, akinél a beteg orvosától megtudta, hogy az általa javasolt kezeléssel teljes tünetmentességet értek el egy Lyme kórból fakadó Sclerosis Multiplexben szenvedő beteg esetén.

Ajánlott honlap:
Lyme Borreliosis Alapítvány
http://www.lymenet.hu/


szakf@freemail.hu

(János, 2008.02.15 12:38)

http://www.mashelye.eu


Hasonlóan gondolkodunk, legalábbis egy olyan témában, ami miatt ez az oldal megszületett!
Mi felháborodunk, mikor a mozgássérültek részére fenntartott helyre parkolnak, akik nem képesek 20 métert gyalogolni, vagy éppen 5 percet várni egy szabad parkolóhelyért!
Mi, a Plimsoll Kft, és a Pesti Portré Reklámműhely vezetői egy baráti összejövetelen arról beszélgettünk, hogy tenni kellene valamit: valamit, ami figyelemfelkeltő, nevelő szándékú, de egyáltalán nem sértő!
További két beszélgetés alatt meg is született az ötlet, az a társadalmi összefogás, amivel felhívjuk a figyelmet az oda nem figyelésre, a morálra, az empátia hiányára.
Folyamatos akció, azok ellen, akik az írott és íratlan szabályokat semmibe veszik, akik kicsit sem képesek embertársaikra figyelni!« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27

Következő »