Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Itt lehet elmondani mndent ami az sm-el kapcsolatos

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

erősíteni lehet!

(Totem, 2008.07.16 15:26)

Jaj ne... kedves golden yakka, honnan szedsz ilyen (hmm... mit is mondjak) téves információt, miszerint SM-esnek immunerősítőt nem szabad szednie, mert az beindítja a myelin pusztítását? Az SM-esnek, aki sokáig szeretne ép testű maradni, nemhogy nem szabad, egyenesen KÖTELEZŐ immunerősítőt szednie. Amit nem szabad, az az immunSERKENTŐ - na az tényleg tényleg leépíti a velőshüvelyt.

Csodás gazdagságú a magyar nyelv, különbséget tesz az erősítő és a serkentő között, amit rögtön megértesz, csupán gondolj arra: mit teszek ha egy növényt meg akarok erősíteni? Megtámasztom, tápoldatot (esetünkben ezek a nagyon fontos omega3 zsírsavak, a mikro- és nyomelemek plusz vitaminok, így a növény szilárd és ellenállóbb lesz. Míg ha azt akarom, hogy megnőjön, felnyurguljon, akkor serkentővel kezelem. Szóval nyugodtan az immunerősítővel, ám csak kúraszerűen, mert a túladagolás nem jó.

Def

(Abc, 2008.07.16 14:57)

Kedves Betegtársak!

http://www.sm-bp-egyesulet.hu/

A budapesti egyesület honlapján, az "Előadások" menőpont alatt prof. dr. Komoly Sánmuel 2008. június 13-án elhangzott előadása meghallhgatható.

szakf@freemail.hu

(János, 2008.07.09 09:02)

És én természetgyógyászhoz sem járnék. Főleg nem a Béky Lászlóhoz. Ezzel a betegséggel szakorvoshoz kell járni.

golden yakka

(Laci, 2008.07.09 08:33)

Szia!
Szerintem ne szedd tovább,mert immunerősítőt nekünk nem szabad szedni.Mert az beindítja a myelin pusztítását.

1144 Bp. Csertő u.18-20.

(Fehér Béláné, 2008.07.08 08:35)

2002. óta vagyok SM beteg. Most a Béky László természetgyógyászhoz kezdtem el járni. Az évek alatt szinte mindent végigcsináltam az étrendkiegészítőktől kezdve a szteroid injekciókig(ami nagyon megviselt) Béky László a golden yakkát ajánlotta méregtelenítőnek és immunerősítőnek.2-3 nap szedésnél szúró fájdalmakat éreztem lábamban,bal vállamban,mivel vállamban izületi gyulladás is van több hónapja(orvosságok nem nagyon használtak)Merjem szedni tovább a golden yakkát a tünetektől függetlenül?
Ez lenne a kérdésem.
Köszönettel
email:Feher.Belane@ymmfk.szie.hu

office@aranyfotel.hu

(Rita, 2008.06.11 12:18)

Sziasztok!
Én még nem tudom, hogy van-e SM-em, de elég gyanús és ehhez szeretnék segítséget kérni.
Kb. fél éve elkezdett zsibbadni a bal oldalam. Hol az arcom, hog a karom, hol csak az ujjaim. Felvillanó kis fényeket már régóta látok, de 3 éves korom óta szemüvegem van, gondoltam ez belefér. Aztán kb. 2 hónapja egyik reggel amikor felhúztam a redőnyt olyan érzésem volt, mintha nem tudna megtartani a lábam és ki-ki ugrott a térdem, és térdre is rogytam. Elég keveset mozgok, gondoltam nincs mese, sprotolni kell. Aztán rá két hétre egy olyan bal oldali idegrángásom volt, hogy nagyon megilyedtem. Fel le futkosott valami a bal karomban és a lábamban, még az oldalamban is éreztem. A zsibbadások is egyre sűrűbben jöttek, sőt nem nagyon ment a 10 ujjas gépelés se, mire eljutottam egy neurológushoz. Ő rögtön beutalt MR-re, ahol több fokozott jeladású gócot találtak. Inkább vascularis eredetűek, de SM biztonsággal nem zárható ki. Aztán az orvos elküldött VEP-re, aminek nem láttam az eredményét, de az orvos szerint alátámasztja az MR-t, hogy van valami baj, de nem tudja mi. Azt tanácsolta, hogy ne szedjem tovább a fogamzásgátlót, amit természetesen rögtön abbahagytam. Azóta, a zsibbadásom teljesen megszűnt, már a gépelés is ok. Tegnap még azt írta a leletemre a doki, hogy jobb kézen finom amplitudoju tremor, bal szélső helyzetben horizontális nystagmus. És azt mondta, hogy szedjek B vitamint és jöjjek 3 hónap múlva kontrollra. Ennyi. Várunk. Kicsit utána olvastam, és nem bánom hogy nem küldött el liqour vizsgálatra, de azért nem vagyok nyugodt. A barátok azt tanácsolják, hogy menjek el egy másik orvoshoz is. Szerintetek? Nincs más lehetőség, mint várni, hogy bebizonyosodjon/megcáfolódjon a dolog?
Próbáltam rövidre fogni, látom nem sikerült, elnézést kérek mindenkitől. Köszönöm előre is a hozzászólásokat.

Táplálékkiegészítő

(Bea, 2008.06.10 15:10)

Kedves Ágnes!

Ezek szerint megérkezett egy újabb csodaszer. :) Eddig még nem hallottam olyanról, ami három hét alatt ilyen frenetikus hatást gyakorolt volna. Kicsit gyanús...

Rádióadás

(Bea, 2008.05.21 18:18)

Holnap, csütörtökön délelőtt 11 órától 12 óráig az SM-ról lesz szó a Klub Rádió Ügyes-Bajos műsorában. Rózsa Csilla doktornő telefonon 11 óra 15 perckor jelentkezik a műsorban. A listatagokat és valamennyi betegtársat "kis csapatunk" (Anna, Péter és Zsuzsa) a stúdióban igyekszik legjobb tudása szerint képviselni.

Az alábbi helyen hallgathattok bennünket:

http://www.klubradio.hu/

Vác

(Mikóné Balogh Mária, 2008.05.01 16:18)

31 éve vagyok sm-es,tulajdonképp én nem is a vizitdij
ellen voltam /ami ismét lesz más néven/, mert abból
legalább modernizálni tudták az orvosok a "felszere
léseiket", hanem a dobozdij ami számomra már több,
mint felháboritó!
Egyébként szivesen leveleznék 50 év körüli nőkkel, a
házassági, /párkapcsolati/, gyermekfelnevelési dolgokról.

snagy@yahoo.com

(science31, 2008.03.27 08:48)

Saját (németországi) tapasztalataink alapján nem csak a Patkónyelv kivonat keverék, hanem a "Kígyószál" kivonat keverék is hatékony lehet Sclerosis Multiplex esetén.http://www.max-immun.hu/?base=news&id=41Hírek

2008.03.19.


Lyme borreliosis kór és Sclerosis Multiplex
Dr.Bózsik Béla Pál,
orvos, tudományos és szakmai tanácsadó
Lyme borreliosis kór esetén
Tel: 06/20/9253987

Dr. Bózsik Béla, a Lyme Alapítvány alapítója és titkára egy hozzánk elküldött levélben az antibiotikum kezelések mellett a Patkónyelv kivonat keverék hatásáról számolt be. Egy nekünk küldött dokumentumban beszámol egy Amerikában élő betegről, akinél a beteg orvosától megtudta, hogy az általa javasolt kezeléssel teljes tünetmentességet értek el egy Lyme kórból fakadó Sclerosis Multiplexben szenvedő beteg esetén.

Ajánlott honlap:
Lyme Borreliosis Alapítvány
http://www.lymenet.hu/


szakf@freemail.hu

(János, 2008.02.15 12:38)

http://www.mashelye.eu


Hasonlóan gondolkodunk, legalábbis egy olyan témában, ami miatt ez az oldal megszületett!
Mi felháborodunk, mikor a mozgássérültek részére fenntartott helyre parkolnak, akik nem képesek 20 métert gyalogolni, vagy éppen 5 percet várni egy szabad parkolóhelyért!
Mi, a Plimsoll Kft, és a Pesti Portré Reklámműhely vezetői egy baráti összejövetelen arról beszélgettünk, hogy tenni kellene valamit: valamit, ami figyelemfelkeltő, nevelő szándékú, de egyáltalán nem sértő!
További két beszélgetés alatt meg is született az ötlet, az a társadalmi összefogás, amivel felhívjuk a figyelmet az oda nem figyelésre, a morálra, az empátia hiányára.
Folyamatos akció, azok ellen, akik az írott és íratlan szabályokat semmibe veszik, akik kicsit sem képesek embertársaikra figyelni!


szakf@freemail.hu

(János, 2008.02.08 16:12)

Vizitdíjjal kapcsolatos minisztériumi válaszlevél a fotóalbumban.

czellengkrisztina@citromail.hu

(Kriszti, 2008.02.08 15:41)

Kedves Péter!
Nagyon szépen köszönöm az információt! Mindenképpen megpróbálom a dolgot! Igazság szerint 22évesen nem fogok magamba roskadni! Minek!? Csak rontana a helyzeten! A sportolást nem nekem találták ki, de dolgozok. Olaszországban voltam a párommal, báros voltam egy étteremben és áprilisban megyünk vissza! Nem kellemes, ha munka közben lezsibbad az egész karom egyik oldalt vagy a lábom, de nem adom fel! Ott sokat kell mozogni!
Mégegyszer nagyon szépen köszönöm!

szakf@freemail.hu

(János, 2008.02.08 15:33)

Még egy állásfoglalás a fotóalbumban.

zichys@freemail.hu

(Péter, 2008.02.08 15:16)

Kedves Kriszti!

A rokkantsággal kapcsolatos kérdésedre nincs ember a földön aki látatlanban meg tudja mondani a választ.
Az sem mindegy, hol laksz, mert egy miskolci OOSZI lehet, hogy lerokkantosít egy adott tünetegyüttessel, míg a szombathelyi csak 50%-ot ad ugyanarra. Minden megítélés kérdése és nagyon szubjektív, akkor is, ha leírt irányelvek alapján döntenek az OOSZI-nál. (Vagy éppen fordítva, nem akarok egyikbe sem belekötni.)
Amit tanácsolni tudok:
Meg kell próbálni, ha pegig nem sikerül, akkor végig kell járni a fellebbezési lehetőségeket, egészen a bíróságig, aki igazságügyi orszosszakértőt rendel ki és az dönt.
Ezek a perek illeték és költségmentesek, ügyvéd nem kell!
De sikerüljön már az I. fokon, az OOSZI-nál!
Ami még fontos, ha nem a legfontosabb!
Akár lerokkantosítanak, akár nem, maradj aktív és dolgozz, sportolj ha tudsz (amennyit a lehetőségeid engednek), mert azzal sokat tudsz tenni az állapotodért.

Üdv: Péter

szakf@freemail.hu

(János, 2008.02.08 15:12)

Ez volt az említett levél.

Tisztelt Hölgyeim/Uraim!

Mint Önök előtt is ismert, az SM betegeket még mindig arra kötelezik, hogy vizitdíjat fizessenek. Nem tudom elfogadni, hogy ennyi SM szervezet van kis hazánkban, és nem tudjuk elérni, hogy ezt a gondot orvosolják. Tudomásom szerint eddig csak egy állásfoglalást kérő levél ment el a minisztériumnak, illetve én is írtam egy ilyen tárgyú levelet. A válasz mindkét esetben ugyanaz volt. Kicsit furcsának találom, hogy a drogosoknak, illetve az alkoholistáknak nem kell fizetniük. Tudom ők is betegek, de ellentétben velük, mi nem tehetünk a betegségünkről. Sok olyan betegtársunk van, akinek ez a többször 300 forintos költség is komoly problémát okoz. Az sovány indok, hogy kellő számú vizitdíj visszaigényelhető, hiszen sokaknak ez is gondot okozhat.
Ha már ennyi SM szervezet van, azt gondolom, hogy összefogva, újból fel kellene hívni az illetékesek figyelmét erre a problémára.

Kérem Önöket, hogy a civil társadalom összefogását jelezve adják
nevüket a nemes cél érdekében. A levelet az egészségügyi miniszterhez
fogjuk eljuttatni.


Tisztelettel:

B. János
SM beteg

Ha támogatod az ötletet küldj egy levelet a

vizitdijat_ne@freemail.hu címre

szakf@freemail.hu

(János, 2008.02.08 15:07)

Szia Péter!

A baj változatlanul az, hogy csupán két szervezet válaszolt a levelemre érdemben. Az egyik azt írta, hogy interpellálnak a parlamentbe. Ezt várom most.

János

zichys@freemail.hu

(Péter, 2008.02.08 15:00)

A vizitdíj elleni küzdelem továbbra is folyamatban...
Az Ombudsman az én levelemre reagálta a becsatolt állásfoglalást.
Magam SM beteg vagyok, a feleségem SLE beteg (az országos SLE Egyesület alelnöke).
Annyit írok erről még, hogy az SLE (ismertebb nevén lupus) szintén autoimmun betegség, ennyiben kapcsolódik mindenképpen az SM-hez.
Az egyesület honlapján (www.sle-pecs.hu) találtok bővebb infót is.
Egy betegjogi képviselő segítségével sikerült az autoimmun betegéseket a vizitdíj mentes kategóriába soroltatni az SLE egyesületnek.
Ezt az utat próbáljuk az SM-el kapcsolatban ismét bejárni.
A próbléma itt még pluszban az, hogy a Neurológiai Szakkollégium állásfoglalása szerint - a tudományos eredmények ellenére sem! - az SM nem autoimmun, hanem neurológiai eredetű megbetegedés. (Bár krónikus és nem gyógyítható...)
Nem árt ha több irányból, több ember mozdul rá egy témára.
A János is próbál több oldalról célt érni az ügyben, segítsetek neki!

Üdv: Péter


czellengkrisztina@citromail.hu

(Kriszti, 2008.02.08 07:58)

Én is kíváncsi leszek, hogy mi lesz! De én most még "szerencsésnek" mondhatom magam, ugyanis egy gyógyszerprogram keretében injekciókat kapok (ontosítva adok magamnak) minden nap és nekem így most a gyógyszergyár áll mindent, vizitdíj, injekció, viszgálatok. A jó benne az, hogy nem kell várnom, mindig mehetek be amire odahívtak. De mi lesz ez után????

Budapest

(János, 2008.02.08 07:32)

Kíványcsi vagyok mit tesznek az sm szervezetek. Minek vannak, ha nem történik valami ebben az ügyben.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30

Következő »